Om nogle timer skal Torben og jeg afsted til 40-års-fødselsdags-fest, men inden da skal der smovses lidt sammen med alle de børn, der er i huset i dag, hoveddøren er gået op og i mange gange, og ind imellem er her også blevet helt stille fordi de alle lige er smuttet over til en af de andre, det er det gode børneliv der er gang i i dag…
Jeg har bagt fastelavnsboller, en god portion, for de plejer at forsvinde som dug for solen!
Følgende portin giver omk. 14 boller i pæn størrelse…
350 g. HVEDEMEL
125 G. SMØR
50 G. GÆR
1 1/2 DL. MÆLK
1 ÆG
1 TSK. KARDEMOMME
1/4 TSK. SALT
2 SPSK. SUKKER
CREME:
Hvis jeg er halvdoven, som i dga, så snupper jeg bare en pose vanillecreme, der tilsættes lidt fed vanillestang og nogle hakkede mandler…
Hvis du hellere vil ha’ den hjemmelavede slags, så har du nok allerede en opskrift på én!
Hak mel og smør sammen til en grynet masse. Rør gæren glat med den lune mælk, og hæld det i fadet.
Pisk ægget med kardemomme, salt og sukker, og kom det i; rør dejen til den er smidig og glat. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem, rul den ud og skær den i 14 stykker, læg 1 spsk. creme (og måske en lille klat marcipan, det har vi gjort i dag) på hvert stykke, og fold dejen sammen om fyldet. Tryk kanterbe til, og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
Efterhæver ca.30 min, pensles med sammenpisket æg og bages så ved 200 gr. i ca 20 min.
Vi kan godt li’ vores med glasur, men man kan også pensle med smeltet smør og drysse med sukker efter bagningen.
3 Kommentarer
Århhhh nej… og mig, som er helt vildt lækkersulten efter præcis en omgang hjemmebagte fastelavnsboller… 😉
[…] så er der bløde fastelavnsboller med creme og en skive marcipan, de mangler bare lige en klat mørk glasur, før vi skal sætte […]
[…] var vi andre sådan set også, sådan en hjemmebagt gammeldaws bolle er ikk’ så ringe […]