Ikke at de to ting egentlig har noget med hinanden at gøre, og så alligevel…
I frugtskålen lå et par brune og bløde bananer, de fik mig til at finde bagebog og andre remedier frem, for de skulle selvfølgelig straks røres til en lille kage!
Jeg lader ikke en chance for bagning gå fra mig…
Mens jeg rørte, tænkte jeg på, at det her i Danmark er med banankager, som det er med karry i Indien; hver familie har deres egen opskrift på den, for dem, perfekte blanding.
Banankagen må så absolut være en af dem, der bages flest af i DK, og nok også flest forskellige…
Min opskrift fik jeg engang allerførst i 80’erne af en venindes mor, opskriftsamlingen blev startet dengang; banankagen står på den allerførste side, og når man kigger på antallet af fedtede pletter, så er man slet ikke i tvivl om, at der har været bagt mange af slagsen, her hos os!
VORES BANANKAGE
225 g. blødt smør
450 g. sukker
4 æg
5 (over)modne bananer
50 g. hakkede nødder
50 g. havregryn
1 1/2 dl. kærnemælk
350 g. hvedemel
1/2 tsk. salt
2 tsk. natron
2 tsk. vanillesukker
Smør og sukker piskes hvidt, æggene tilsættes sammen med lidt af melet. Der røres godt igennem, så massen ikke skiller, og derefter tilsættes resten af ingr.
Denne portion passer til 2 halvstore springforme eller en bradepande, eller måske endda 24 muffinforme…
Kagen/kagerne bages ved 180 gr. til de er færdige!!
D.v.s. ca.45 min for de store forme, hvis det er muffins, så giv højere varme og kortere bagetid…
4 Kommentarer
Når vi har mange bananer, vil der sikkert blive serveret en spicy karryret, dertil serveres skivede bananer,mangochutney og sukkersødede tomater. Uhhh nu bliver jeg helt sulten også efter dine kager til dessert 😉
Den passer lige til vores velmodne bananer.
Tusind tak :o)
Øv, at jeg brugte alle bananerne, for der er da kyllingefilet, tomater og chutney i køleren…
Måske skulle jeg bare drøn op efter et par bananer??!!
uhm … det lyder som noget, jeg MÅ afprøve …
kh Dorte