En dejlig kollega fylder 50 i dag, og mit bidrag til hendes fødselsdags-buffet er brød og kager, gode sprøde durumbrød, masser af rosenmadeleines og så en ordentlig omgang brownies.
Browni’erne er blevet bagt efter en, for mig, aldrig tidligere afprøvet opskrift, den så bare nem og lækker ud, og så vil den en anden gang kunne bages af “Hvad skuffen gemte”, for opskriften er barberet for til-lejligheden-indkøbte-ingredienser, det kan jeg li’!!
Smagen er i top, en virkelig god og tæt kage med masser af smag!
100 G. SMELTET AFKØLET SMØR
100 G. NØDDEKERNER, JEG KAN BEDST LI’ VALNØD TIL BROWNIES
2 ÆG
3 DL. SUKKER
1.5 DL. HVEDEMEL
5 SPSK. GOD KAKAO
2 TSK. VANILLESUKKER
ET NIP SALT
Æg, sukker og vanillesukker piskes til en luftig æggesnaps, mel og kakao sigtes der i og vendes foldes forsigtigt sammen med æggemassen.
Det smeltede afkølede smør og de grofthakkede nøddekerner vendes i til sidst, og dejen bredes ud i en lille bradepande, 25 x 35 eller der omkring, foret med bagepapir.
Kagen bages ved 150 gr. i ca. 35 minutter.
Bliver bedst, hvis den står til næste dag, men det er ikke let at lade den være i fred…
10 Kommentarer
Kære Anne!
Jeg skrev din blog op, da vi var i Vejle og nu vippede jeg lige ind, lidt træt og tænkte, nå, jeg kan jo lige se … Men sikke en overraskelse. DET er virkleig en flot og dejlig blog. Den er sat op i foretrukne.
Kender du en anden blog, jeg holder meget af, det er Lenas fra det nordlige Finland. Den er så flot med fotografier og tegninger, bare dejlig. Hun kalder den “Dances with wool”. Dancehttp://www.lenealve.blogspot.com/
Hjertelig hilsen fra
Vivian
Velkommen til, Vivian, og tak for en hyggelig kursusdag 🙂
Jeg checker straks Lenas blog ud, det kan jo være, at den skal blandt mine foretrukne!
Jeg må/skal/er nødt til at bage brownies NU…………… Ih, altså Anne…….. *G*
Hmmmmmmmm – ikke sjovt, at surfe ind forbi det her blogindlæg, 1 time før aftensmadtid – når man ovenikøbet er på skrump…
Den smager alligevel ikke godt før i morgen, Helle, så snup du bare aftensmaden, og glemt alt om kagen 😉
De der madelaines har “vi” fået opskriften på tidligere, ikk’..?! Nu må jeg vist få købt en form. Elsker brownies og durumbrød bages ofte her i huset. Ikke mindst efter at jeg i går på en tur i Emmerys betalte 40 kr. for et brød, jeg selv kunne have bagt. Det er rart at kunne betale sig til godt brød, når man ikke selv gider, men det kunne godt blive dyrt i længden!!!
Nu er der brownies i ovnen. Har cyklet idag, så……… Men var det ikke noget med at de var bedre i morgen? *G*
Uhhhmm, hvor ser det mundvandsdryppende lækkert ud…..
Slurppppp…
KH Britt
Jeg har cyklet en skid! Til gengæld har jeg bagt brownies og kaffen er klar… 😉
Det var godt du fik IKKE med, Liselotte, ellers havde du dæleme nogle talenter, du kunne tjene penge på, alle vi andre kan kun cykle på cykler ;-))