Lidt af hvert

SAMMENSKUD…

03/03/2007

Vi skal spise sammen med gode venner i aften, 8 af slagsen, store og små.
Vi er så heldige med, at vi har dem lige omkring os til daglig, vi kan bare kigge ud af døren i arbejdsværelset, så kan vi se dem, eller i alle tilfælde deres huse.
Godt naboskab er en gave, og vi forsøge at huske at sætte pris på det, og også at pleje det…

I aften er der sammenskudsgilde, jeg får lov at klare hovedretten, og kan så glæde mig til at se og smage, hvad de andre har fundet på til forret og dessert.
Jeg er næsten klar med mit, de indledende øvelser er gjort, og nu kan resten klares i ovn eller gryde uden den store indblanding fra min side.

Der er brunet en stor oksetyksteg, der er lavet salat, høvlet Pecorino, der er kommet masser af salt ved de nye marokkanske kartofler og lavet en rødløgskompot med vin og farin.
På blusset står en svampesauce og simrer, og under klædet hygger dejen til sprøde durumbrød sig og Læsøsmørret står koldt og venter på at smelte på det lune brød.

Jeg får da faktisk mundvand af at sidde her og skrive…

You Might Also Like

10 Kommentarer

  • Reply Britt 03/03/2007 at 17:28

    Jeg får da mundvand af at læse! Hvad skal der ske med de der kartofler?

  • Reply Anne 03/03/2007 at 17:34

    De skal såmænd bare koges, 100 g. god salt og en halv citron pr. kg. kartofler, koge koge koge i 35-40 minutter, vandet fra og så drysse med fint salt.
    De kaldes LaSanta, og er lært af Glæsel, vi elsker dem, uha til grill om sommeren, numme-num!

  • Reply Mette 03/03/2007 at 17:38

    Fortæl lige lidt om den rødløgskompot….!? Jeg elsker rødløg, ikke mindst deres smukke farve.

  • Reply Susanne 03/03/2007 at 18:02

    De kartofler er altså også gode på et stk. rugbrød dagen efter… eller som brasede… eller bare lige fra fadet :o) Tak for kaffe idag ! Kh Susanne

  • Reply ella 03/03/2007 at 19:39

    Uhmmm, Anne, hvor det lyder lækkert – hav en dejlig aften 🙂

  • Reply Anne 04/03/2007 at 10:47

    Tak, Ella, vi havde en dejlig aften, bortset fra at kokke-mor her skar sin ene finger ret meget, da et porcelænsfad knækkede 🙁

    Mette, rødløgskompotten er en af mine favoritter, den er god til rigtigt meget, såmænd også hverdags frikadellen.
    Grove både af rødløg sauteres i smør, rødvin hældes på og det koger lidt ind.
    Så kommes der en ordenligt klump farin i, og kompotten simrer i 20-25 min.
    Kan evt. jævnes en anelse med maizena!

    En kartoffelmad, Susanne, det er det der må til i dag 🙂

  • Reply Mette 04/03/2007 at 14:55

    Mums, det skal prøves!

  • Reply Susanne HS 04/03/2007 at 15:14

    – Hvem der bare var din nabo, Anne… ;o))

  • Reply Frk. Lundkvist 04/03/2007 at 20:51

    Uhm – det ser fantastisk ud. Kartoflerne og rødløgskompotten er skrevet bag øret og skal prøves førstkommende lejlighed 🙂

  • Reply Dorte 10/03/2007 at 23:48

    åh, gid du var min nabo !

    kh Dorte

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.