Vi snupper os en lille “forret” i dag, en appetizer på efterårsferiens glæder, svenske kødboller med tyttebørsyltetøj til, det elsker vi.
Farsen er rørt af lige dele okse- og skinkekød, masser af løg er der kommet i, og så allehånde med rundt hånd, det er lige det, der giver smagen af store birkelunde og skærgårdsklipper, i alle tilfælde for os.
Laura rørte farsen med omhu og kærlighed, med glæde i stemmen og gode minder, der vældede frem, minder om stort og småt oplevet hinsidans.
Vi skal selvfølgelig ha’ kartofler og sure agurker til, og en ordentlig klat af det mørkerøde, der er vist mere tytte end bær i det den lokale høker kunne forsyne os med…
3 Kommentarer
De søde minder dukker op også her! Og jeg har stadig den ægte vare, selv om det er nogle år siden, vi sidst var i Värmland, hvor vi har plukket kilovis (mange kilo) tyttebær og blåbær, det er fantastisk at gå derude og se det lyse rødt mellem lav og træstubbe. Sidste gang plukkede vi så mange, at vi stadig har flere glas. K.H. Hanne
og så skal i prata svenska til hinanden og glæde jer over at nu er det snart at i skal til jeres paradis…
Uhm, for pokker da!