Lækkerier, Mad, Udeliv

GULLASCH…

30/09/2007

Bålmad…

Mens vi knokler videre udenfor, står vores aftensmad og putrer over bål, i den sorte gryde er der Gulyás, helt som på pusztaen i Ungarn, hvorfra gryden også er hjembragt.

Gryden er en af vores bedste souveniers, købt med stativ, gryde og hele molevitten for bare 120.- kroner; vi koger suppe i den, laver chili con prutte carne og varmer cacao, når sneen ligger hvid derude, det er hygge så det basker…

Lige nu dufter det i hele haven af hvidløg, paprika, kommen og tomat, selleri, kartoffel og persillerod er der også i, og gode mundrette bidder af mørt oksekød.

Om lidt skal vi spise suppen med en klat creme fraiche i og så store humpler groft brød til…

Gullasch…

You Might Also Like

18 Kommentarer

  • Reply jeanette hegaard 30/09/2007 at 17:08

    Hm, det er lige før jeg kan dufte igennem skærmen. Det ser SÅ lækkert ud og kan tænke mig at det smager derefter. Skal det så indtages ude?

  • Reply Shabby in Town 30/09/2007 at 17:08

    Uhhhhhhhhhha jeg havde gerne givet en hånd med i haven for en skål af den gullasch…..i gryden over bålet………. whauuu for et måltid

  • Reply Trine 30/09/2007 at 17:17

    Så fandt jeg også vej til dit nye domicil. Her ser hyggeligt ud og jeg ville gerne have taget en blomst med, men jeg kan ikke få den frem her i kommentarene *hihi*
    Tak for tippet om bageferment. Det har givet de lækreste brød til mig og stumpen *mums*

  • Reply Ella 30/09/2007 at 17:18

    Er der nok til alle naboerne? – de må da komme snigende efter duften 😉

  • Reply Stine 30/09/2007 at 17:21

    Hvor ser det lækkert ud! Bålmad er altså bare fantastisk – velbekomme 🙂

  • Reply Mette 30/09/2007 at 17:37

    Hvor er den skøn! Vi to tænker i samme simre-retter. Både chili og gullash har været i mine tanker i dag, men vi har jo de hakkede vldtbøffer til i dag.

  • Reply Hanne V 30/09/2007 at 17:42

    Jamen uha da som det ser lækkert ud … og spist i det fri, smager maden endnu bedre,synes jeg.
    God appetit
    Hanne V

  • Reply kagekonen 30/09/2007 at 17:50

    Hvor ser det fantastisk ud! Jeg kan næsten dufte, bålet, de skønne krydderier og rodfrugter… sådan en gang “simregryde” er fantastisk. Her står den på lam med auberginer og kikærter i sådan en mellemøsten møder asien blanding…

  • Reply fisker & fernández 30/09/2007 at 17:53

    Uhm, det ser super lækkert ud!

    Det er vist velfortjent med alt det haveknokleri 🙂

  • Reply Ulla 30/09/2007 at 17:56

    Mums!

  • Reply Anne 30/09/2007 at 18:06

    Havde jeg vidst i ville ha’ en portion, så havde jeg da sat noget mere over 🙂

  • Reply Dorte 30/09/2007 at 18:09

    uhm, det lyder godt.
    Tiltrækker den liflige duft ikke folk fra hele nabolaget ??

    Kh Dorte

  • Reply Sifka 30/09/2007 at 22:51

    Der er pengene da givet fantastisk godt ud:)

  • Reply britt 30/09/2007 at 23:17

    Dybt fascinerende syn med sådan en gryde gullasch svingende over bålet. Der er en ordentlig omgang urinstinkter over det. Fedt.
    🙂 Britt

  • Reply Mette H. 02/10/2007 at 15:16

    Sådan en gryde gad jeg godt eje. Den er jo fantastisk.

    Giver du en opskrift på suppen en dag ?

    Så kunne man jo forsøge sig med en gammel gryde og noget stativværk.

  • Reply Anne 02/10/2007 at 17:27

    Jeg skal forsøge at grifle en opskrift ned en af dagene!
    Den er nok også god nok lavet på et almindeligt komfur 😉

  • Reply Beate 06/10/2007 at 21:53

    Nej, hvor ser det bare hygligt ud..bliver helt matt af hjemve..
    Dette var en af de ting vi sagde farvel til da vi flyttetede til USa for et år siden.
    Nu er vores hus samt bålsted solgt. Øvvv, Men det kommer igen., det ved jeg.

  • Reply henrik 31/10/2007 at 00:27

    Fandt din gryde da jeg googlede… -prøver at finde en af slagsen, men må vist slippe 800,- for et sæt i Spejdersport.
    Ærgeligt man ikke lige skal til Ungarn i morgen!
    En lånegryde (også hjembragt fra Ungarn) har skabt en skøn strandtradition for 1.a på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj 🙂
    Pæn side i øvrigt 🙂
    Vh
    H

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.