Jeg havde bagt gode og sunde boller til besøget i går, men vi måtte jo også have noget, der skulle ledsage de mange kopper kaffe og al vores snik-snak, og jeg hentede min inspiration hos Leslie, der ofte bager de lækreste småkager.
Hver eneste gang hun viser billeder af sprøde nybagte småkager, så synes jeg nærmest, at jeg kan dufte dem og mundvandet stiger til faretruende savlehøjde.
Leslies opskrifter,og de link hun lægger ud, er jo – selvfølgelig – med amerikanske mål og ind imellem med ingredienser, der ikke lige kan opdrives i en mellemstor jysk provinsby, men med lidt hovedregning og jongleren med forhåndsværende råvarer, der kan man altid komme til et resultat, der i alle tilfælde ligner.
Jeg droppede peberet, synes måske der ville være lidt for meget mega-pebernød over dem ellers, og tilsatte så i stedet en teskefuld af mit yndlingsbagekrydderi kardemomme, ikke værst vil jeg sige…
I går var det Starbuck-molasses-wanna-be-cookies, der kom i røremaskinen herhjemme, og hold da helt fast, hvor var de bare gode, sådan sprøde og alligevel tyggegummiagtige inden i, de var store som underkopper og krydrede så fimrehårene i næsen sitrede.
Indtil videre kan vi jo kalde dem STARBÅKS og de kan laves sådan her:
350 G. HVEDEMEL
2 1/2 TSK. BAGEPULVER
1 SPSK. STØDT INGEFÆR
2 TSK. ALLEHÅNDE
1 TSK. KARDEMOMME
125 G. RØRSUKKER plus noget til vende småkagerne i
75 G. MØRK MUSCOVADO
175 G. BLØDT SMØR
1 STORT ÆG
6 SPSK. SIRUP
De tørre ingredienser blandes sammen, og derefter røres det bløde smør i.
Dejen samles med æg og sirup og rulles derefter ind i et stykke bagepapir og lægges i køleskabet i en halv times tid.
Når dejen er kold og fast, skæres den i ca. 20 lige tykke skiver, og disse vendes i lidt rørsukker.
“Små”kagerne lægges på bageplader med god afstand imellem og bages ved 175 grader i ca. 12-16 minutter.
De smager vidunderligt, prøv dem…
13 Kommentarer
Oline og jeg sidder i dette NU med hver sin og snakker om, at vi rigtigt godt kunne tænke os opskriften, for de er YUMMI 🙂
Tak for vejledningen. Vi er nok nødt til snart at skulle i gang herhjemme, for Oline har spist dem alle undtagen den ene, jeg allernådigst kunne få lov til at spise 😉
De lyder sgu’ lækre, dem må jeg bage i weekenden!!
KH Julie
Tror du man kan bytte kardemomme ud med kanel eller noget – jeg KAN IKKE spise kardemomme. 🙂 men de ser så lækre ud. 🙂
Sådan en slambert, hende Oline, men hun har sikkert trængt til dem 🙂
Bander du nu også, Julie?! Det er ikke pænt, har jeg fået at vide!
Men her må du nu altså gerne 😉
Og kagerne, de er toplækre, du kan roligt glæde dig…
Du kan da bare droppe kardemommen, Helle, der er masser af smag i de andre ting, men du kan da også sagtens tilsætte nelliker, kanel eller andet krydderet.
Your choise 🙂
Okey, det er mums!
De ser godt nok lækre ud 😀
Jeg prøver imorgen -tak 😀
Savle, savle. Må prøve den opskrift – no doubt! Tak for den!
KH Britt
Det er det bare, Sifka, pres du dem bare ind mellem de sunde indkøb 😉
De ikke bare ser ud, de smager også, Bambi 🙂
Velbekomme og go’ fornøjelse, Helle…
Du bliver vild med dem, Britt, måske er de snap så børnevenlig med den ingefær, men det gør ikke så meget, for så er der lidt flere til os voksne 😉
[…] kan kun sige: “Du skal prøve Annes Starbåks, de smager så englene synger” jeg har altså skiftet kardemommen ud med kanel og nelliker og […]
De ser godt nok lækre ud – skal vist prøve dem når vi er flyttet, mums 😀
Mmmmm – de ser SUPER lækre ud 😉 Har aldrig prøvet ‘Starbåks’ – og det er slet ikke dét som sælger det ind til mig – nixen – det er de lækre billeder der kalder mundvandet frem….og kardemommen. Glæder mig til at prøve opskriften …!!!
[…] ikke spørge, jeg tænkte, at det måske var besværligt” Så nu er mutter Nielsen igang med Annes Starbåks endnu engang. Alle var vilde med dem, så den 6-dobbelte portion skal nok få ben at gå […]