Aftensmaden i dag er med afrikansk inspiration, og så lige et drys af dit og et skvæt af dat, mad på min måde, en livret, i alle tilfælde for nogle af os.
Hakket okse rørt med løg, mango chutney, karry, abrikos og mandel og så bagt i ovnen med æggemasse på.
Ris og en enkel grøn salat af blade vendt i citronolie og så med lidt flagesalt på, Hakuna Matata – ingen bekymringer…
Til os 4 bruger jeg:
2 hakkede rødløg
3 fed knust hvidløg
1 barnenæve grofthakkede mandler
Lidt god olie
400 g. øko-okse
3 spsk. rasp
1 æg
2 spsk. stærk mango chutney
1 spsk. karry
Revet skal af 1/2 citron
1 barnenæve semi-dried abrikoser i små tern
Salt og peber
Løg, hvidløg og mandler sauteres i olien, gerne længe ved svag varme, og afkøles derefter let.
Oksekødet røres med resten af ingredienserne, og når løg-blandingen ikke mere er rygende varm, røres den også i.
Kødet lægges i et ildfast fad, enten i klumper som store frikadeller, eller også formet som et lidt fladt brød.
Der stikkes et lille stykke laurbærblad i hver delle, og til slut hældes en æggemasse, lavet af 4 æg og 3 dl. mælk, ud over.
Ind i ovnen, bage bage i ca. 3 kvarter ved 175 grader.
Risene sættes over, salaten vendes, avisen findes frem, fødderne lægges op, og imens de afrikanske deller bager, nydes livet.
Hakuna Matata – ingen bekymringer, heller ikke om at manden i huset ikke er vild med abrikoser, han kan smøre sig en pølsemad…
9 Kommentarer
Nej, hvor ser det altså godt ud! Jeg må pudse min bedre halvdel på din blog, for det er altså ham, der kan det der med mad her i huset! Lækkert, lækkert! 😉
TAK!!!
Nu ved jeg, hvad vi skal have at spise på torsdag 🙂
Dejlig med inspiration til eksotisk mad, der ikke tager en hel dag at lave.
Jamen så må han jo ind og kigge, og se om det er noget, han gider at lave, Astrid 🙂
Velbekom, Lotte 🙂
wau… no worries, det er lige sådan en opskrift jeg har gået og manglet, og jeg vidste det slet ikke 😉 Nøj, hvor ser det lækkert ud, det må prøves.
Du kan det med at lave mad så man bliver sulten bare af at se på billederne.
Hej Anne
Vil du dele opskriften på din Mandeldrøm… jeg ville så gerne smage.
Go´ fyraften til dig og dine
Kate
Sikke lækkert det ser ud. Dine opskrifter står simpelthen i kø her hos mig. Vi har ikke haft anledning til så mange farsretter, selvom det i grunden er det vi er gladest for, men når de igen kommer på programmet, så er det dine seneste opskrifter vi kaster os forventningsfulde over. Tak for inspirationen!
Det er så herligt, Kagekone, når man opdager noget, som man slet ikke vidste, at man manglede…
Duften plejer også at være god, Jonna 🙂
Velbekomme, Karin, og god fornøjelse med det…
Ah, tusen takk for spennende og velsmakende oppskrift! Den er prøvet idag, og falt i god smak hos både mann og barn. Blir ikke siste gang hos oss.
Don’t worry, be happy!
Mvh Elisabeth