Siden, der forleden var lidt kommentarer frem og tilbage om den herlige Myseost, har jeg gået og tænkt på nogle muffins en norsk kollega engang havde bagt til en fællesspisning, fine lette kager med den blød smag af den brune ost.
Jeg har selvfølgelig kigget på nettet, og også fundet lidt, der kunne bruges som rettesnor, så nu har jeg haft gang i piskedyret og bagehyldens ingredienser, jeg har målt og vejet og “forestillings-smagt” inde i munden uden at ha’ noget i den.
Og om lidt, når kagerne kommer ud af ovnen, ja så ved jeg, om dette her er et af de eksperimenter, der sprænger i luften og falder fra hinanden og aldrig aldrig mere skal gentages, eller om jeg her har fået kreeret en ny yndlingskage.
Jeg vælger at tro på det sidste, men er godt klar over, at der vil være en begrænset fan-skare, både her i huset og ude i verden…
14 Kommentarer
Morsomt! Her i huset er brunost fast kost, men jeg foretrekker den som heter “ekte geitost”. Den har litt mer kraft i frasparket, og kjennes ikke fullt så søt. Prøv den også med litt tyttebærsyltetøy og en rømmeklatt – mmmm!
Det lyder næsten for godt til at være sandt. Kage og gedeost-fusion. Jeg kommer gerne og tester 😉
hmm – det ser interessant ut – tror det kan bli veldig bra! Jeg trodde ingen utenfor Norge spiste brunost – har hørt at man må bli vant til den som barn ellers vil den aldri falle i smak..:-) Vi har alltid brunost i kjøleskapet – mannen i huset kan ikke leve uten! Jeg er ikke avhengig – men på vafler – med rømme (creme fraiche) oppå er den fantastisk!
Følger spent med – jeg tror du har funnet på noe veldig bra! Du kan sikkert selge oppskriften til http://www.tine.no for blodpris! 🙂
Ikke bare til vafler, men hva er vel viltsaus uten geitost ? Rensdyrstek med fløtesaus smakssatt med einerbær og ekte geitosn – snadder 🙂
Jeg vil helst ha’ den milde her, Tora, men jeg er jo heller ikke indfødt 🙂
Når jeg spiser osten på knækbrød, så kommer jeg tit lidt surt solbærsyltetøj på, uhmmmm…
Det er en fin kombination, Stine, men der skal justeres på opskriften, de var lidt for tunge, jeg vil ha’ lette kager, som en sky næsten…
Her i DK bliver osten ofte forbundet med de lidt mere hippie-agtige typer, Karen, men sådan en er jeg jo ikke 🙂
Jeg vil prøve den på vafler næste gang vi bager, jeg kan levende forestille mig, hvordan det smager – dejligt!!
Jeg arbejder videre med opskriften, og så kan jeg måske bytte mig til nogle kilo multebær hos tine 🙂
Uha, det lyder nu også godt, Astrid, men det er ikke så tit, at jeg kan skyde et rensdyr her i omegnen, så måske skulle jeg prøve det til krondyr…
Jeg er ikke god til at opfinde opskrifter – men jeg vil gerne have en kopi af opskriften når du finder den rigtige kombination 🙂
Det værste er nok at den ost ligner det lækreste bløde nougat!!! Men den smager ved gud ikke godt. Må give Karen ret at man nok skal have det fra barn for at kunne lide det…
Her i huset spises müseost med stor appetit.. på rugbrød med rå løg… som “slikmaden” med peanubutter under…. eller med banan ovenpå 🙂 Så er det slet ikke nødvendigt med andet snold 😉
hihi – det må vært en miljøkatastrofe a la vending av golfstrømmen om dere kunne dra på rensdyrjakt der nede. Hjort eller rådyr går nok like bra.
Har nu altså ikke smagt myseosten endnu, men det ser jo altså godt ud. Hvad der også ser godt ud er din nye baggrund. Skøn skøn farve og mønster. Det er hvertfald guf for øjnene 🙂
Jeg skal arbejde videre på sagen ved given lejlighed, Stine, der skal afstemmes lidt mål, men efter det så deler jeg gerne…
Den smager himmelsk, Britta, for os der kan li’ det 🙂
Med rå løg, Liza, det er ikke let at forestille sig, men bananen, det tror jeg er godt..
Nemlig, Astrid, derfor må vi op og vende omkring jer, hvis vi skal finde den slags specialiteter…
Få det nu smagt, Karin, men forvent ikke nougat/karamel selv om det ligner, for så er det en fæl skuffelse.
Og ved du hvad, jeg er også selv blevet helt vild med mit gule tapet 🙂
Det lyder spændende!!
Jeg har en stor “Fløtemysost” i køleskabet. Det er den som jeg bedst kan li’, og som jeg får importeret fra Norge af og til. Den er lys og mild, og kun lavet af komælk.
Brunost er en videnskab, klik selv ind på Tine.no og se udvalget 🙂
Tak for advarslen, Anne. Der er (næsten) ikke noget værre at få noget ind i munden som smager anderledes end forestillingen. Om det så bare er vand/mælk. Enten skal forestillingen og virkeligheden matche ellers skal man komme med åbent sind. Jeg medbringer det sidste når jeg en dag sætter tænderne i en skive myseost.
Fløtemysost er godt! Ha den på brødskiven med appelsinmarmelade på.
Og når du har bare en skalk tilbake, så røres den mykt med litt fløte, og du får PRIM, som smøres på brødskiven.
Lager du brun saus, så tar du noen biter brunost oppi, og du får en nydelig rund saus. Lages det viltsaus, strør du også noen tyttebær oppi, og det hele er perfekt!! Lykke til, Anne.