Hvor er vi glad for, at vi bagte en kæmpebolle i går, så kan vi nemlig også få et lille stykke til eftermiddagens te og hygge.
Den er godt nok fyldt med syndige sager, men det blæser vi på, vi har nemlig okset en lang tur med hunden, op over bakke og ned i dale og over stok og sten, det udløser en lille skive forkælelse…
KARDEMOMMEDUFTEDE MEGABOLLE I FORM.
100 g. smeltet smør
3 dl. mælk
25 g. gær
1/2 tsk. salt
1 dl. rørsukker
1 spsk. kardemomme (Hvis du bruges frisk hjemmeknust, så snup lidt mindre)
7-8 dl hvede- eller speltmel
Ovenstående ingredienser tilberedes som en almindelig, men temmelig klistret, gærdej og stilles til hævning i en lille times tid.
Imens røres topping’en.
100 g. blødt smør
1 spsk. kardemomme
1 dl. rørsukker
Når dejen er hævet tilstrækkeligt, æltes den let igennem, lægges i en bagepapirforet springform og trykkes godt ned med fingerspidserne, så der bliver små fordybninger i dejen.
Den bløde topping smøres hen over, og der drysses med 100 gram grofthakkede mandler.
Ingen efterhævning, men bare ind i ovnen med megabollen og så 35-40 minutters bagning ved 175 grader.
Hvis man er en rigtig smovsemås, som nogen her i huset er, så kan kagen få en gang blød glasur, eller måske bare et drys florsne.
Saften af en lille mandarin
1 dl. flormelis
100 g. flødeost naturel
Der er masser af måder at vedlige holde en vis fedtprocent på, og er man allergisk overfor den slags, så lader man selvfølgelig bare være, og selv om man slet ikke trænger, så må man altså gerne ved særlige lejligheder.
Livet er ikke bare sort – hvidt og enten – eller, det er også hjemmebagt engang imellem..
13 Kommentarer
Nøj, den ser bare vildt god ud – tak for opskriften, den skal prøves for jeg elsker kardemomme. Og nej, livet er ikke bare sort eller hvidt – det er også masser af kage 🙂
det er så sandt, livet er ikke sort eller hvidt, og lige nu er jeg godt nok glad for min farveskærm, for den bolle ser godt nok lækker ud….
Mmmm…! *lagrar oppskrift*
hvor ser den mega-lækker ud… og den afsluttende sætning, den napper jeg lige 😉
Du har så evigt ret i dine betragtninger over livet:-) Og kardemommebollen – den må afprøves i morgen, når jeg har fridag. Vil også lige sige, at vi efterhånden tit får din “Hakuna-matata” – den smager bare så godt!
åååhhhhh – kan vi så få det køkken færdig så jeg slipper for miniovn med micro i … jeg vil ha min nye ovn op – jeg vil ha mere end 2 blus – jeg vil koge, bage, brase og fylde skabe med hjemmebag og lækre sager… og så skal det her da være det første jeg bager
OG hvilket hjemmebag – åh, at sidder dér i “nydningen” efter en dejlig tur ude er da ikke spor syndigt men meget livsbekræftende, Anne – det er dig/Jer vel undt….og hyggeligt at gi sig hen til nydelse! Velbekomme til Jer!
Uhm.. den ser (også!) god ud og tilføjes straks til samlingen.
Jeg har forøvrigt tagget dig – det er selvfølgelig frivilligt :o)
UUHHMMMMMMMM !!!
Du frister med denne lækkerbisken 🙂
I kan roligt bage kæmpebollen, den smager så dejligt, passer lige til en kop te i disse kolde og blæsende dage 🙂
Er du SÅ færdig, hvor bliver jeg lige lækkersulten!!!!!! Og du har naturligvis fuldkommen ret i, at verden ikke er sort/hvid – og at den indeholder MASSER af kage og lækkerier!! Jeg arbejder som konditor i Bilka, og SELVFØLGELIG må vi få kage – engang imellem i hvert fald!
Mmmmmmmmm…..og takk for oppskriften, Anne.
Ps : Du har ungen særheter…..jeg har de samme selv, og de finnes vel ikke?
Tak…tusinde tak, den skal meget snart prøves.
Og den er helt uden æg, Rasmus har æggeallergi, så det kan begrænse
kage udvalget lidt.
Tak
Kram fra Bebiane