De små dyppekager, der blev produceret i køkkenet i eftermiddag, er vel i familie med dem man i USA kalder Snickerdoodles, jeg elsker det ord, men da de nylavede er knap så porøse som dem med det gode navn, så kan vi vel kalde dem Kanelfætre.
Opskriften kommer her, omsat fra cups til gram, så det er sådan-cirka-mål:
225 gram sukker, bruger du flormelis bliver kagerne mere porøse
100 g. blødt smør, og det er Lurpak vi snakker
1 stort æg
1 tsk. vanillesukker
250. g mel
1 1/2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
Kanelsukker til at trille i.
Sukker, smør og æg piskes godt sammen, og resten af ingredienserne røres i.
Dejen sættes i køleskabet et par timer, hvis man har tålmodighed, og trilles derefter til små kugler, der rulles i kanelsukker og derefter trykkes let flade på bagepladen.
Vores havde i dag størrelse som godt store hasselnødder, det udløser en bagetid på 8 minutter, laver du dem større, så læg et par minutter til.
Bages i passende tid ved 175 grader.
De er halvhårde, altså helt perfekte til et hurtigt dyp i tekoppen…
18 Kommentarer
SUPER! ….tak for opskriften – imorgen er det start-på-konfirmationskjole-sy-projektet, og LUR mig om ikke man får brug for en kaffepause eller to, og det ER da skønt med en god lille kage til kaffe-slabberasen, ikke?
TAK for det :O)
De ser dejlige ud, de er røget ind på lystavlen.
Tak for opskriften!
Mvh. Vibeke
Der må være plads til en omgang kanelfætre på torsdag, der har jeg nemlig tiden:)
Sådan nogle kanelfætre lyder som en lækkerbidsken. Og til te er jeg sikker på, at de passer perfekt.
ummmm!!!
De ser da rågode ud. Og elefant servietten ligeså.
Altid dejligt at “besøge” dig. Også selvom der ikke følger kage med.
Karen
Uhm, hvor lækkert, Anne! Og tak for opskriften – de må helt sikkert prøves 😉
Uhm – det ser da ikke alt for dårligt ud! Jeg napper lige en med en elefantserviet til morgensolen og det gode humør her i toget! 😉
Yummy, du skabte lige et behov, nu ovnen alligevel skal igang i aften…
Kender du Joy of Cooking?
– Den amerikanske udgave af Frk Jensen. Den eneste ulempe er, at alle opskrifter er med US temperatur og målangivelser. Så er der også Epicurious: http://www.epicurious.com/
De er vist noget for dig 🙂
De frister de små fættere… Og det er da også lige vejr til the og små lækkere kager.
Uuuuuhhhhmmmmm!!!
Måske man sku’….lige tedypskagebageri kunne sagtens kombineres med de fire maskinfulde tøj, jeg skal muntre mig med at få vasket i aften.
Tak for inspiration. Igen!
mmmm! Kager! Jeg har lige rørt noget, som om 20 timer skal blive til langstidshævede pestoboller – det er nu heller slet ikke dårligt!
Kan det da så lige blive fyraften så jeg kan komme hjem og bage… knus fra Ærø
Jepp! Det smakte like så godt som det så ut!
Takk for oppskriften.
Den kommer til å bli brukt igjen:o)
Klem fra Kari*
Uhmmmmm de var gode – dem laver vi helt sikkert igen! Tak for opskriften 🙂
Kagerne ser lækre ud… 🙂
Hvad er det for nogle løgplanter, du har i det store glas?
Jeg var nødt til at prøve dem. Åhhh de er bare så lækre. Jeg brugt ½ rørsukker hvilket gør dem yderligere sprøde. De er fantastiske at dyppe i kaffe også.
Kærlig hilsen
Birthe Skødt
Borup
Dejligt at nogle af jer allerede har haft fornøjelse af opskriften 🙂
Der er jo også lige disse her:
http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=2516
De er SÅ gode, såsåså gode altså!!
Og Anne Mette, det er såmænd bare tulipaner, der står der i glasset 🙂