Bagværk

KANELFÆTRE TIL EFTERMIDDAGSNYDNING…

16/02/2009

Kanelfætre…

Eftermiddagsnydning…

De små dyppekager, der blev produceret i køkkenet i eftermiddag, er vel i familie med dem man i USA kalder Snickerdoodles, jeg elsker det ord, men da de nylavede er knap så porøse som dem med det gode navn, så kan vi vel kalde dem Kanelfætre.

Opskriften kommer her, omsat fra cups til gram, så det er sådan-cirka-mål:

225 gram sukker, bruger du flormelis bliver kagerne mere porøse

100 g. blødt smør, og det er Lurpak vi snakker

1 stort æg

1 tsk. vanillesukker

250. g mel

1 1/2 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

 

Kanelsukker til at trille i.

Sukker, smør og æg piskes godt sammen, og resten af ingredienserne røres i.

Dejen sættes i køleskabet et par timer, hvis man har tålmodighed, og trilles derefter til små kugler, der rulles i kanelsukker og derefter trykkes let flade på bagepladen.

Vores havde i dag størrelse som godt store hasselnødder, det udløser en bagetid på 8 minutter, laver du dem større, så læg et par minutter til.

Bages i passende tid ved 175 grader.

De er halvhårde, altså helt perfekte til et hurtigt dyp i tekoppen…

You Might Also Like

18 Kommentarer

  • Reply Rosanna 16/02/2009 at 17:50

    SUPER! ….tak for opskriften – imorgen er det start-på-konfirmationskjole-sy-projektet, og LUR mig om ikke man får brug for en kaffepause eller to, og det ER da skønt med en god lille kage til kaffe-slabberasen, ikke?

    TAK for det :O)

  • Reply Vibeke 16/02/2009 at 17:59

    De ser dejlige ud, de er røget ind på lystavlen.
    Tak for opskriften!
    Mvh. Vibeke

  • Reply Sifka 16/02/2009 at 18:05

    Der må være plads til en omgang kanelfætre på torsdag, der har jeg nemlig tiden:)

  • Reply Karin 16/02/2009 at 18:35

    Sådan nogle kanelfætre lyder som en lækkerbidsken. Og til te er jeg sikker på, at de passer perfekt.

  • Reply prunila 16/02/2009 at 19:38

    ummmm!!!

  • Reply Karen Klarbæk 16/02/2009 at 22:18

    De ser da rågode ud. Og elefant servietten ligeså.
    Altid dejligt at “besøge” dig. Også selvom der ikke følger kage med.

    Karen

  • Reply Trine 16/02/2009 at 23:11

    Uhm, hvor lækkert, Anne! Og tak for opskriften – de må helt sikkert prøves 😉

  • Reply Astrid 17/02/2009 at 08:27

    Uhm – det ser da ikke alt for dårligt ud! Jeg napper lige en med en elefantserviet til morgensolen og det gode humør her i toget! 😉

  • Reply Ulla 17/02/2009 at 08:45

    Yummy, du skabte lige et behov, nu ovnen alligevel skal igang i aften…

    Kender du Joy of Cooking?
    – Den amerikanske udgave af Frk Jensen. Den eneste ulempe er, at alle opskrifter er med US temperatur og målangivelser. Så er der også Epicurious: http://www.epicurious.com/
    De er vist noget for dig 🙂

  • Reply Mette Lykke 17/02/2009 at 08:49

    De frister de små fættere… Og det er da også lige vejr til the og små lækkere kager.

  • Reply Lotte 17/02/2009 at 09:43

    Uuuuuhhhhmmmmm!!!
    Måske man sku’….lige tedypskagebageri kunne sagtens kombineres med de fire maskinfulde tøj, jeg skal muntre mig med at få vasket i aften.
    Tak for inspiration. Igen!

  • Reply Pernille 17/02/2009 at 11:42

    mmmm! Kager! Jeg har lige rørt noget, som om 20 timer skal blive til langstidshævede pestoboller – det er nu heller slet ikke dårligt!

  • Reply Charlotte Illum Larsen 17/02/2009 at 12:15

    Kan det da så lige blive fyraften så jeg kan komme hjem og bage… knus fra Ærø

  • Reply Kari 17/02/2009 at 19:35

    Jepp! Det smakte like så godt som det så ut!
    Takk for oppskriften.
    Den kommer til å bli brukt igjen:o)

    Klem fra Kari*

  • Reply Helle 17/02/2009 at 19:58

    Uhmmmmm de var gode – dem laver vi helt sikkert igen! Tak for opskriften 🙂

  • Reply Anne Mette Toft 18/02/2009 at 09:48

    Kagerne ser lækre ud… 🙂

    Hvad er det for nogle løgplanter, du har i det store glas?

  • Reply Birthe Skødt 18/02/2009 at 10:30

    Jeg var nødt til at prøve dem. Åhhh de er bare så lækre. Jeg brugt ½ rørsukker hvilket gør dem yderligere sprøde. De er fantastiske at dyppe i kaffe også.
    Kærlig hilsen
    Birthe Skødt
    Borup

  • Reply Anne 18/02/2009 at 18:13

    Dejligt at nogle af jer allerede har haft fornøjelse af opskriften 🙂
    Der er jo også lige disse her:
    http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=2516

    De er SÅ gode, såsåså gode altså!!

    Og Anne Mette, det er såmænd bare tulipaner, der står der i glasset 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.