Lidt af hvert

DERAF NAVNET…

12/07/2009

Gærdej uden gær…

Glemt…

Det hedder vel gær-dej, fordi der er gær i dejen!

Mon ikke jeg så skulle ha’ sørget for, at det var blevet rørt i?!

Dum dum følelse indeni, når alt er æltet godt igennem og står under lille lunt stykke visk, og man så under bordaftørring støder på en pakke ubrugt gær…

Hævemidlet er nu eftermonteret, opløst i vand og sammen med lidt ekstra mel æltet ind i dejen, går den – så går den, og hæver skidtet ikke nok, ja så bliver det en svensk langtur uden hjemmebagt brød!

Laura har bestilt rugbrød og godt pålæg til aftensmad, 14 dage på lyst engelsk brød har været i overkanten, hun længes forfærdeligt efter groft og smagsmættet, så det skal hun få, og måske får hun også en hjemmebagt bolle med yndlingsost til dessert, måske…

You Might Also Like

9 Kommentarer

  • Reply Dorte Nielsen 12/07/2009 at 07:39

    Ups, den var ikke så god.
    Jeg håber I alle får en dejlige ferie. Vi skal I dag på tur til bon bon land med morfar og bonus-mormor. Det bliver så hyggeligt.
    Dorte

  • Reply Liselotte 12/07/2009 at 08:06

    Årh mand, hvor den følelse er træls… men det går garanteret alligevel, Anne – og dejligt, at I har Laura hjemme til ferien 🙂

  • Reply Anne 12/07/2009 at 08:59

    Ups…men det går nok 😀 ..

  • Reply yt 12/07/2009 at 10:00

    Bedre sent end aldrig ,)

    Husker at min mor havde frikadeller, og rugbrød med til os i bilen, da vi blev hentet hjem efter en sprogrejse.
    Jeg forstår helt Lauras længsel efter rygbrød 😉
    Yt.

  • Reply Anne 12/07/2009 at 10:56

    Det gik faktisk godt, trods alt, gode blev bollerne i alle tilfælde, selv om gæren måtte eftermonteres…

  • Reply Nette 12/07/2009 at 14:24

    Ha ha, forestil dig at møde kl. 2 om natten, 30 min. efter, du er vågnet, og så lave samme fejl, blot med dej lavet på 20 ltr. vand, og hvor du først opdager fejlen en time efter, og en time før deadline.
    Ja, det er selvfølgelig ikke fordi, det er noget jeg har prøvet. Slet ikke. ;-/

  • Reply Sussie 12/07/2009 at 14:38

    Har vi vist alle sammen prøvet – med større eller mindre held. Surt.

  • Reply Annepålandet 12/07/2009 at 17:19

    Haha, sånn deig har jeg også laget! Mer enn én gang.
    Det skjer helst på fredag kveld, når hele familien er kjempesultne, og man selv sånn passe sliten, og alle venter på mamma mias hjemmebakte pizza. Så oppdager man at gjæren ligger der… Joda.

    God ferie! Sverige er et herlig ferieland – vi har nettopp vært der. Men svensk brød er ikke helt som hjemme, selv om det har bedret seg kraftig de siste årene. Svenske kanelbullar, derimot… uhmmm. Og de grønne, med pistasj… !

  • Reply Helle K. 13/07/2009 at 22:18

    Hæ – jeg gjorde nøjagtigt det samme igår, men jeg opdagede det lige en anelse før… så jeg nåede det på målstregen 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.