Det hedder vel gær-dej, fordi der er gær i dejen!
Mon ikke jeg så skulle ha’ sørget for, at det var blevet rørt i?!
Dum dum følelse indeni, når alt er æltet godt igennem og står under lille lunt stykke visk, og man så under bordaftørring støder på en pakke ubrugt gær…
Hævemidlet er nu eftermonteret, opløst i vand og sammen med lidt ekstra mel æltet ind i dejen, går den – så går den, og hæver skidtet ikke nok, ja så bliver det en svensk langtur uden hjemmebagt brød!
Laura har bestilt rugbrød og godt pålæg til aftensmad, 14 dage på lyst engelsk brød har været i overkanten, hun længes forfærdeligt efter groft og smagsmættet, så det skal hun få, og måske får hun også en hjemmebagt bolle med yndlingsost til dessert, måske…
9 Kommentarer
Ups, den var ikke så god.
Jeg håber I alle får en dejlige ferie. Vi skal I dag på tur til bon bon land med morfar og bonus-mormor. Det bliver så hyggeligt.
Dorte
Årh mand, hvor den følelse er træls… men det går garanteret alligevel, Anne – og dejligt, at I har Laura hjemme til ferien 🙂
Ups…men det går nok 😀 ..
Bedre sent end aldrig ,)
Husker at min mor havde frikadeller, og rugbrød med til os i bilen, da vi blev hentet hjem efter en sprogrejse.
Jeg forstår helt Lauras længsel efter rygbrød 😉
Yt.
Det gik faktisk godt, trods alt, gode blev bollerne i alle tilfælde, selv om gæren måtte eftermonteres…
Ha ha, forestil dig at møde kl. 2 om natten, 30 min. efter, du er vågnet, og så lave samme fejl, blot med dej lavet på 20 ltr. vand, og hvor du først opdager fejlen en time efter, og en time før deadline.
Ja, det er selvfølgelig ikke fordi, det er noget jeg har prøvet. Slet ikke. ;-/
Har vi vist alle sammen prøvet – med større eller mindre held. Surt.
Haha, sånn deig har jeg også laget! Mer enn én gang.
Det skjer helst på fredag kveld, når hele familien er kjempesultne, og man selv sånn passe sliten, og alle venter på mamma mias hjemmebakte pizza. Så oppdager man at gjæren ligger der… Joda.
God ferie! Sverige er et herlig ferieland – vi har nettopp vært der. Men svensk brød er ikke helt som hjemme, selv om det har bedret seg kraftig de siste årene. Svenske kanelbullar, derimot… uhmmm. Og de grønne, med pistasj… !
Hæ – jeg gjorde nøjagtigt det samme igår, men jeg opdagede det lige en anelse før… så jeg nåede det på målstregen 🙂