For hjerte og sjæl, Mad, Opskrifter

KYLLING I MARMITTA…

20/07/2009

Kylling med mere…

Det grove og det grønne…

Vino…

Marmitta med fyld…

Jeg elsker at være på ferie, men elsker også rigtigt meget at komme hjem igen, især til mit eget køkken, til mine egen potter og pander og rutiner.

Jeg elsker at spise ude, når jeg sidder under fremmede himmelstrøg, men elsker også rigtigt meget at snitte, hakke, dampe, stege, brase, bage og riste, især i mit eget køkken.

Så der står jeg nu, ude ved det lange sorte bord, og snitter og kanøfler de råvarer, der skal danne basis i aftenens servering…

Marmitta’en er hevet af skuffen, alt for lidt får jeg den brugt, og det er egentligt dumt, når den nu laver så skønno mad.

I dag fodres den med kyllingbryst, vin og urter og et par håndfulde nye kartofler og når det har putret sammen inde i ovnen i en lille times tid, så kommer det på bordet sammen med ruccola med citronolie, lidt parmesan og så nogle humpler godt brød.

God gedigen mad uden for meget hurlumhej, hurtigt bikset sammen og så klares resten af sig selv inde i den varme ovn…

Til os 4 med god appetit har jeg brugt:

5 store kyllingebryster uden skind og ben – og især uden saltvandspumperi, skåret i halve

2 håndfulde nye kartofler i kvarte

2 ds. flåede cherrytomater

2 hele hvidløg i fed

3 nye rødløg i store både

1/2 squash i tern

2 stilke rosmarin

1 nævefuld frisk timian, i dag med lavendelduft

1 håndfuld soltørrede sorte oliven

3 dl rødvin

Salt, friskkværnet peber og et lille nip sukker

Hele møllen blandes sammen og hældes i marmitta’en, eller en stegeso eller bare en god gryde med låg, der kan tåle ovnvarmen og så skal det stå og brase i det der ligner en lille time.

Hvis man kan li’ saucen lidt “fast” i det, tages låget af det sidste kvarters tid, så der kan fordampe noget væde.

Og imens det gør det, ja så kan man jo drikke lidt af den vin, der ikke er endt i gryden, man kan kysse sin kæreste, klappe sin hund, strikke en pind, læse avisen, ta’ en morfar og så bagefter dække et smukt sommerbord med skønne blomster fra haven.

Det dufter fra ovnen nu, det lover godt, det dufter som om det kommer til at smage dejligt…

You Might Also Like

8 Kommentarer

  • Reply kirsten 20/07/2009 at 20:43

    En god opfindelse sådan en marmitta, jeg bager i min ugentlig.

    Min foretrukne opskrift her i sommerhuset hvor der er mange gæster er: kartofler skåret i skiver i lag i bunden, et lag skiveskåret løg, gulerødder i skiver som næste lag, igen løg og salt ikke at glemme, og så et godt lag blomkål i små buketter, og tilsidst hældes der olivenolie over, låg på, og så i den kolde ovn, der sættes på 200 grader, der skal den lækre ret stå i ca. 1,5 time. Inden serveringen hældes en bunke hakket persille over, nyd det evt sammen med et godt stykke kød/fisk fra grillen, velbekomme, hilsen fra sommervandet, Kirsten

  • Reply Lise (Fru Kvist) 20/07/2009 at 22:27

    Uhm, jeg kan næsten dufte de gennem skærmen! Jeg har en römertopf, som giver den mest fantastiske hele kylling med honning og rosmarin a la Kille Enna, men måske jeg skulle kaste mig ud i lidt flere eksperimenter. Velkommen hjem fra Sverige, vi elsker også broderlandet, men i år må jeg nøjes med at se Emil fra Lønneberg og så drømme om Småland.

  • Reply Lise 21/07/2009 at 06:19

    Og så sidder en lige her og tænker over hvad sådan en marmitta fætter er for´n. Nå det må jeg google.

    Men opskriften ser lækker ud 🙂 og da jeg læser mine indlægs forkert, så har jeg jo også set resultatet.

  • Reply yt 21/07/2009 at 09:04

    Tak for opskriften 😉

    Skal vist lige undersøge hvad sådan en marmitta er for en kusine 😉

    Yt.

  • Reply Anne 21/07/2009 at 09:25

    Det lyder sørme heller ikke værst, Kirsten 🙂

    Der kan laves rigtigt meget lækkert mad i sådan en Römer, Lise, men måske forbinder vi det mere med vintersimremad og glemmer at få dem brugt om sommeren.
    Smålandske drømme kan for en tid godt dæmpe abstinenser, har jeg hørt…

    Lise og Yt, Marmittaen er i familien med den røde Römertopf, som mange nok husker fra 70’erne…

  • Reply Mette 21/07/2009 at 14:08

    Jeg tror, at jeg en af dagene vil gi’ mig i lag med en kylling i Marmita a la stegeso (=Römertopf). Måltider af den bedste slags. Nyd ferien, Anne, det gør jeg.

  • Reply Hverken fugl eller fisk … » DAGENS KUP… 26/10/2009 at 17:34

    […] har en mindre udgave, som jeg er rigtig glad for, men ind imellem har jeg været irriteret over at blive […]

  • Reply Tina Hjarsbæk 22/01/2016 at 20:18

    Hej

    Jeg syntes opskriften på kylling i mamitta lyder lækker, men hvor mange grader skal ovnen være på? Jeg har givet det 200 grader i nu 1 1/2 time, og det er stadig ikke færdig.

    Håber du vil svare når du bliver frisk igen, ved opskriften er lagt ind for flere år siden. God bedring.

    Hilsen Tina

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.