Opskrifter

QUINOA-SQUASH-SALAT…

05/10/2009

Quinoa-squash-salat…

Med god inspiration fra en anden “kajak-mor” har jeg fikset en hurtig og mættende salat med quinoa, som vi skal nydes sammen med noget krydret kylling til vores aftensmad.

Quinoa er supersundt og superlækkert, og på Urtekrams hjemmeside giver Rebecca lige her masser af gode idéer til, hvad du kan bruge det til.

Hvis nogen har lyst og mod på salaten, så kommer opskriften lige her.

Quinoa-squash-salat:

2 dl. quinoa

4 dl. vand

salt

1 squash skåret i julienne, altså små stave i tændstikstørrelse

1 grøn peber skåret som squash’en

4-5 snittede forårsløg

4 spsk hakket persille

Evt. lidt Peppadew i fine strimler

2 store håndfulde ruccola

Dressing:

3 spsk. citronolie

1 spsk. hvid balsamico

1 spsk saft fra Peppadew-glasset

Friskkværnet peber og lidt flagesalt

Start med at skylle quinoa’en grundigt i koldt rindende vand i en sigte og kog den derefter ca 20 minutter i letsaltet vand.

Er der stadig lidt væde i gryden, når tiden er gået, så hæld quinoa’en tilbage i sigten og lad den dryppe af, mens den står og bliver lidt koldt.

Snit det grønne fyld i mundrette bidder og vend det med sammenrystede dressing og den afkølede quinoa.

Stil salaten på køl og lad den trække en times tid.

Lige før servering vendes ruccola’en i.

Bon appetit…

You Might Also Like

6 Kommentarer

  • Reply malle 05/10/2009 at 17:43

    det var dejligt med lidt inspiration til noget nyt med quinoa, som jeg er ret vild med, men som jeg bruger på den samme måde over and over! det lyder som et lækker frisk salat til noget godt krydret kylling.

    tak for opskrift!

  • Reply Christiane 05/10/2009 at 18:10

    mmmmmm, kan lige nå i brugsen inden de lukker. Tak for tips!

  • Reply Kirstenk 05/10/2009 at 18:28

    Mums, jeg er også hardcore fan af quinoa…god ide at bruge det i en salat, tak for tippet!

  • Reply Marie-Louise 05/10/2009 at 21:06

    Jeg er lidt pas på quinoa, jeg har kun oplevet at de bliver bitre. Det lyder ellers sundt og godt.

  • Reply Anne 08/10/2009 at 00:14

    Det smager så godt, Malle, har lige spist lidt rørt op i græsk yoghurt og så med lidt blåbær på toppen, uhmmm…

    Håber du nåede det inden lukketid, Christiane…

    Det var da så lidt, Kirsten…

    De skal skylles meget grundigt før kogning, Marie-Louise, ellers blive de nemlig lige præcis bitre!
    Man kan også riste dem let i gryden, inden vandet hældes på…

  • Reply Irene 08/10/2009 at 00:32

    Jeg rister dem altid før jeg hælder vand over…

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.