At jeg er en sildeelsker af de store er ingen hemmelighed –
jeg RÅELSKER sild!
Og lader aldrig en sildemadsmulighed passere uagtet forbi.
Never ever…
I sommer, da vi var på Samsø, spiste vi flere gange frokost ude, og jeg bestilte sild, sild og så lige en gang sild mere.
Og for pokker hvor de dog smagte mig.
Med nybagt rugbrød til og løg –
masser af løg.
En slags løg, som indtil da, var gået min ellers ret madopsnusende næse forbi.
Sur-søde løg i krydret lage…
I dag har aftensmaden været indtaget i små-ryk.
Først den ene, der var så sulten, at det store måltid blev fortæret, inden vi andre vendte hjem.
Så den anden, der var på vej til sport og bare ville ha’ en sandwich og en stak grønt.
Og til sidst vi to halvgamle, der hurtigt kunne blive enige om, at dagens ret var sildemadder.
Hvide sild og sennepssild med løg på.
For nu har jeg endelig fået mig fiflet frem til en opskrift, som jeg synes smager rigtigt meget af Samsø-sommer…
Måske har du også lyst til en mad med løg på.
En sildemad.
En frikadellemad.
En rullepølsemad.
Eller måske et stykke kold steg.
Med sur-søde løg på.
Her kommer i alle tilfælde en opskrift.
4 pillede rødløg i sirlige skiver
2.5 dl hvidvinseddike
2.5 dl æbleeddike
300 g rørsukker
1 spsk blandede peberkorn, jeg bruger den slags hvor der også er allehånde i
1/2 spsk hele nelliker
2 stjerneanis
2 laurbærblade
Kom eddiker, sukker og krydderier i en kasserolle og kog det godt sammen.
Når sukkeret er opløst kommes løgskiverne i og det hele gives et kort opkog.
Hæld løg og lage på et skoldet glas og lad det trække en dag eller to, inden de sprøde og krydrede løg spises.
Forhåbentligt med velbehag!
Er du til sild med karrysalat, så kan du finde en opskrift på en dejlig en af slagsen i dette her gamle indlæg.
Måske skal jeg ha’ sådan en mad i morgen?!
Med løg på…
23 Kommentarer
I år har jeg besluttet, at jeg skal have lavet alle mine gode slags sild, og dine sursøde løg lyder som gode ledsagere. Uhm, som du kan:)
Jeg kommer gerne forbi til en sildemad, Sifka…
Slurp, tak! Jeg elsker også en sildemad – og de her løg skal helt sikkert prøves til den næste 🙂
Det er lette at lave, F&F, og smager rigtigt herligt.
Så hurra for at jeg fik en sild på Samsø 🙂
Nå for den – du går da lige fra den ene yderlighed til den anden…. var nu mere med på chokoladebølgen end det her sildehalløj – Er aldrig rigtig blevet gode venner med sild og tror end ikke dine løg kan tage den “grimme” smag af sild 🙂 Bon appetit 🙂
Jeps, Mie, der er både surt og chokosødt på denne onsdag 🙂
Sild er vel sådan noget man enten elsker eller hader, vi snupper så hver vores lejr, men kan da heldigvis enes om så meget andet, ikk’…
Vi elsker også en sildemad 😉
De løg må jeg prøve, efter messen
Yt
Livet starter igen – efter messen, Yt 🙂
Siiiiiillllddddd er godt 🙂 Jeg elsker også sild 🙂
Viiiiiiiildt godt, Helle…
Uha uha, Anne.
Det ser skisemig god ud 🙂
De løg skal helt sikkert prøves; hvis DU anbefaler dem, kan jeg næsten ikke forestille mig andet, end at de er perfekte sprøde, bløde, sure, søde…
Mange varme hilsner her i efterårsaftenen fra Nordvest
/Eva
Damn, Eva, du lægger et stort ansvar på mine skuldre!
Tænk hvis jeg nu har forfærdelige smagsløg?!
Men mellem os:
Så er de lige præcis perfekte sprøde, bløde, sure, søde.
Hyggelige hilsner tilbage til dig…
Mums. Jeg elsker sildemadder !!! Har enda spist dem til morgenmad, for nylig. Nu står jeg så også som oftest op ved 10 tiden.
De løg dér, skal prøves. Det er helt sikkert.
Jeg har engang været stor tilhænger af sild til morgenmad, faktisk i alle de 9 mdr jeg ventede Sophie.
Hun er blevet til på sildeolier og se bare det skønne resultat, der er kommet ud af det.
Det var nok fordi, at det var de store norske sild, jeg slugte dem uden noget til.
Gyyysssss….
Uh, jeg elsker også sild. Det er skøn mad:)
Skøn og sund mad, Eva, mere af den slags…
Hvor ser de lækre ud de rødløg, lige noget for mine smagsløg 🙂
Så må du i gang med produktionen, Lone, de løg gør noget godt for en sildemad…
Had eller kærlighed til sild… Jeg har tidligere spist det, men kan slet ikke få det over mine læber efter mine to graviditeter. Meget mystisk, for det er jo efterhånden en del år siden 😉
Da Emilie var lille (1½-2 år) var vi på Bornholm – og skulle selvfølgelig ud og spise.
Alle børneretterne på menukortet var med “Kåmfrittar”, noget Emilie simpelthen ikke kunne fordrage.
Heldigvis opdagede jeg, at en af frokostretterne var smørrebrød med hvide sild. Der blev gloet noget fra tjenerens side, da vi bestilte “2 skiver rugbrød med sild. Bare sild. Ikke noget pynt, tak”.
Kokken kunne åbenbart heller ikke forstå det, for pynten skulle vi skam have med – i små bunker rundt omkring sildemadden 😉 – og hvem har nogen sinde hørt om et barn, der foretrækker sildemadder fremfor frituremad?
– og hun spiser det stadig. Uden pynt.
Sød historie, Karina, tak for den, uden pynt 🙂
Åhhh, hvor gav du mig lige lyst til en sildemad der! Det får jeg ellers ikke så tit (altså lyst til sild), måske man skulle forsøge sig med sild og løg i weekenden?
Weekend med sild og løg og noget af det andet, du måtte ha’ lyst til, Erika.
God fornøjelse med det hele 😉
Her i huset er vi også vild med Samsø og sild.