Da pigerne var i York, smagte de – selvfølgelig – Hot Cross Buns, som sælges året rundt i England.
Det er en sød og krydret lille gærbolle, der er pyntet med et kors på toppen, og som egentlig er en påskespise, der kan spores tilbage til Ruder Konges tid eller før, historierne er mange og farverige.
Det fine kors på toppen laves på mange forskellige måder, nogle gør det med en lys dej uden krydderier, andre gør det med en slags “melklister”, som sprøjtes på inden bagning, rispapir er også en mulighed og så selvfølgelig helt almindelig sød glasur, som bliver vores valg i dag…
Opskriften er, som så ofte før, af egen avl og er selvfølgelig til deling, hvis de ellers bliver, som vi håber og tror, de fordanskede kors-boller.
De er i gang med efterhævning og derefter står der bagetid og glasurpyntning på programmet.
Og mens det går for sig, så kan jeg vist lige nå at taste og uploade en delingsfil.
Linket kommer, når det hele er godkendt af smagsdommerne, som er de lektielæsende piger, og korrekturlæseren, som jo bare er mig…
6 Kommentarer
Mums. Jeg spiste rigtig mange af de fine boller med kryds, da jeg boede i London. De er så lækre 🙂
Disse her er mine første, Therese, men bestemt ikke de sidste 😉
Jeg har lige bagt hot cross buns, det “hører sig til” i påsken her! Glædelig påske!
Jeg tror såmænd også, at de kommer til at hører sig til her hos os, Charlotte.
Også glædelig påske til dig…
Jeg har lige været på arbejde på caféen i dag – hvor vi havde Easter Brunch – og netop serverede Hot Cross Buns! Hvor pudsigt 😉
Jeres ser rigtig rigtig fine ud (i det andet indlæg).
Kh. Eva
Ja det er da lidt pudsigt, at de så også lige dukker op her, Eva.
Håber at du nu slapper af og nyder din søndag aften…