Der plejer at være godt gang i bageriet her hjemme, engang var det nærmest daglige, at et eller andet stod derinde i den store ovn og blev gyldent.
Store brød, små brød, sprøde kager, søde kager, nye tiltag og gamle travere, lidt af det sunde og noget til de runde.
Men det er gået ned ad bakke med det bageri –
der har ikke været så meget tid og nok heller ikke så meget behov eller lov.
Nogen af os er blevet lidt velpolstrede og i et forsøg på at trimme, ja så har det været let at skære i kagerne.
Men der skal være plads til undtagelser –
også selv om det bare er onsdag…
Jeg får besøg af en dejlig veninde, sønderjyde lige som jeg og også meget glad for sødt.
Vi snupper en svesketorte til eftermiddagsteen, sprød og blød og sød, sorte svesker, gul creme og hvid hvid fløde.
Jeg har snuppet den total lette udgave i dag.
Færdigkøbt butterdej.
Sveskegrød i pose.
Creme i pulverform og så en kvart piske.
Øko hvor det kunne lade sig gøre og ellers bare god kvalitet.
Butterdejen er stukket ud med glas og de skiver, der skal bruges til top har fået mønster og æggestrygelse.
12 minutter i ovnen ved god varme og nu venter vi bare på, at den værste hede fortager sig, så der kan komme fyld på.
Jeg har nærmest tapløbende mundvand og svømmende øje.
Uhmmmmm svesketærter –
mere end én til hver…
27 Kommentarer
Ahhhhhhhhh………..
Uhmmmmm….
Uhmmmm’ sådan en størrelse vil jeg da også prøve at snyde mig frem til 🙂 I sønderjyder forstår jer nu på kager 😀
Fik engang en sønderjysk rugbrødslagkage, som jeg endnu mindes.
Rugbrødslagkage, nammenam!!
Sådan en må vi vist hellere bage i påsken, Lene…
Det rene guf-guf—og så på en onsdag.
Må det smage jer!
Jeg kommer lige fra biblioteket, og der stod “sørme” på hylden, den bog du ved—-
det gør den så ikke mere.
Det passede lige præcis til den onsdag, Marie, og det smagte, så englene sang 🙂
God læselyst 🙂
MMMMMMMMMMM – og så på en flad onsdag – velbekomme!
En flad onsdag, der endte med rund flødefyldt mave, Ulla…
Hvor ser de gode ud, sødde og hvor de minder mig om eftermiddagskaffe hos min farmor og farfar 🙂
De var så gode, Hanne, og jeg fatter sgi da ikke, at jeg ikke har lavet dem 1000 gange før!?
Det kommer ikke til at vare længe, før de igen er på kagebordet…
Nøj, hvor havde jeg lige glemt, at jeg elsker svesker….. Det ser da ualmindeligt lækkert ud.
Svesker er skønne, Eva, jeg elsker det også i ylette, uhmmmm, med et lille drys rørsukker på…
For den Anne, du tryller vildt. Ser meget delikat ud. Dem må jeg da prøve. – Og stor tak for fif med tærter. Jeg er jo en novice på det område. Altså tænke ting op i store mængder. Og nemgøre arbejdsgange. Pyyy
Jeg kommer gerne til Læsø et par dage og giver gode fif, Sidsel, det er jo med at komme godt fra start, så du ikke laver alt for meget bøvl for dig selv…
Jeg vil bare lige sige tak for tærtetipset med aluformen. Jeg havde bestemt tærte, da du lagde linket ud. Den blev meget bedre i aluformen. Du er altså klog og dygtig i køkkenet:-)
Velbekomme, Charlotte, og tak 🙂
Dine indbydende kager – som du altid fotograferer så smukt – har lige ført mine tanker tilbage til min elskede bedstemors kaffebord, mangen en fredag aften for 30 år siden. Hun lavede præcis disse fine kager – den eneste måde hvorpå jeg kunne lide svesker. 😉
Der er simpelthen for lidt kaffebord i nutidens liv, Ulla, jeg vil ha’ det tilbage!
Gerne sammen med en mega-høj forbrænding…
Geniale kager … mit mundvand løber osse!
KH Siffe
Du må lave dig en portion i påsken, Siffe, det er så let som at klø sig i nakken…
Ser super lækkert ud 🙂
Hilsen
Morten
http://københavnskerestauranter.dk/
De smagte SÅ godt, Morten…
ka´man det? på en onsdag…
lissy
Det kunne man sagtens, Lissy 😉
Jeg er ikke alt, alt for pjattet med svedsker, men i dén forklædning kunne jeg nu sagtens tænke mig at sætte tænderne i dem. Det ser lækkert ud!!
Det kan være, at du skal gi’ det en chance, Karin, du kunne ende med at blive HELT pjattet med dem…
Jeg tror jeg vil kaste mig ud i det. Man plejer jo at lande blødt når man springer ud i noget med flødeskum, creme og butterdej, så det kan ikke gå helt galt 😉