Rugbrødsmadder, pitabrød, middagsrester, salater, tærte, sandwich, tortillas –
madpakkemad.
I dag har jeg bagt nye brød til madkassen med en øko fiberbageblanding, som jeg ikke har mødt før, med chia- og hampfrø i. Sundt og godt.
Melet blev en gang blandet godt fra hylden i viktualierummet og selvom jeg kun ha’ prøvesmagt et lillebitte hjørne af et brød, så tøver jeg ikke med at dele opskriften her, for den bid smagte ganske godt og jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i en god klapsammen med masser af grønt og en god tør spege i morgen.
Der blev 20 pænt store madpakkestykker af denne portion…
2.5 dl vand
2.5 dl A38 eller andet surmælksprodukt
1/2 pk gær
2 spsk olie
1/2 spsk salt
100 g fiberbageblanding
150 g revet gulerod
100 g græskarkerner
100 g grahamsspeltmel
100 g durummel
450-550 g hvedemel
Fremgangsmåden som ved næsten alt andet gærdej, altså gæren opløses i væsken og resten af ingredienserne tilsætte. Hold igen med hvedemelet, ælt lidt i af gangen til dejen har en tilpas fjedrende og let klistret konsistens.
Lad dejen hæve en times tid og del den så i fire.
Hver del rulles med kagerulles ud til en lang flad rektangel, der lægges til efterhævning på bageplade.
Efter en gang efterhævning på ca 45 min bruges et pizzahjul til at skære de lange flade stykker igennem på tværs. Ca 5 stk af hver rektangel.
Pensl med sammenpisket æg og drys evt med lidt flagesalt på toppen, dette er selvfølgelig bedst, hvis de skal bruges til kødpålæg og ikke marmelade.
Madpakkestykkerne bages i ca 20 min ved 210 gr og lægges så til afkøling på rist. Når de er afkølede, brækkes de der, hvor pizzahjulet har skåret for.
God bagelyst…
25 Kommentarer
mmm de ser gode ud, og opskriften lover godt…
Jeg har lige sat en surdej igang, vil bage rugbrød igen, så nu er jeg på udkig efter en god opskrift, uden gær tror jeg.
God appetit imorgen…
Min surdej er vist gået til de evige brødmarker her i sommer. Måske skulle jeg også starte en ny en op?! Det tror jeg. I morgen…
Jeg ville netop have sagt det samme, men tilføje at jeg ville prøve opskriften med surdej. Det er nemlig ved at blive min foretrukne bagemetode. Jeg vil tro, at jeg bare kan gøre som jeg plejer, altså lade dejen hæve til næste dag, men ellers følge opskriften. Jeg plejer så bare at lave dej på slump, men man skal jo ikke altid gøre det samme, vel?
Jeg vil øve mig i at lave en lys surdej til landbrød og den slags, Karen, og den ville sikkert også kunne gå til disse her.
Jeg bager også på slump, det er kun, når jeg gerne vil dele med jer andre, at jeg vejer af efterhånden…
De ser lekre ut! Mon tro om man ikke skal prøve.. Takk for inspirasjon og oppskrift!
Velbekomme, Tora 🙂
Uhm, det ser lækkert ud. MÅ.BAGE.NU
God dag til dig
Håber, at du fik det klaret, Mette.
Og så god weekend til dig nu…
Tror da lige, at jeg skal prøve den der med pizza-hjulet næste gang, jeg ikke lige gider at forme 80 boller…
I øjeblikket bliver det mest til store brød bagt i form her i huset, for jeg orker ikke at stå med klistret dej op til albuerne. Sådan er det i perioder… og heldigvis kan man jo så slippe let om ved det vha. brødformene 😉
Tror jeg prøver brække-brød næste gang.
Velbekomme!
Brække-brød er godt, Putz-frue, og jo dødnemt at klare med pizzahjulet.
Jeg kender også godt det med periodebagningen, her er det bare mest kagerne, der kommer i stimer, brød er en nødvendighed…
Uhmmm
Nemlig, Dorthe…
Det ser da bare helt vildt lækkert ud. De skal helt sikkert eftergøres her hjemme 🙂
God fornøjelse med dem, Karin…
Ser lækkert ud. Elsker en tør spege, men synes de er svære at finde. Nogle forslag?
Jeg køber faktisk bare en god slagter-spege og lader så være med at pakke den i andet end et stykke madpapir. Så bliver den stille og roligt meget mere fast og tør i det…
Takk for tipset, Anne. Moms! Skal prøves.
Velbekomme, Elisabeth! Hvis du ikke kan finde den bageblanding, så kan du helt sikkert læse, hvad der er i af forskellige ting på Urtekrams hjemmeside…
Uhm, de lyder go’e!
Må straks ud og finde sån en omgang fiberblanding, for snart er jeg med på madpakke-vognen igen og det kræver gode boller hvis det ikke skal blive for kedeligt!
Tak for den fine opskrift:)
Madpakker – den evige udfordring 😉
Uhm, dine madpakke-brød ser lækre ud, de må afprøves. Dejligt du deler!
God week-end
Jeg deler gerne, Dell…
Vil gerne lige takke for denne lækre og nemme opskrift. De blev bagt idag og nydt til lyden af langstrakte umm-udbryd.
[…] er fundet her, og tak for […]
Jeg trængte lige til lidt inspiration, og så endda med hamp! Tak, for det. Og fortsat god søndag:)