Amanda og jeg skal ha’ middagsgæster i dag, de første i vores nye bo.
Vi glæder os og har hygget os med at lave mad i det lille køkken, skulder ved skulder, tæt og godt, og så med et lille suk over håndopvaskeriet.
Der skal trækkes i bordet og dækkes fint og lyst og jeg ved helt sikkert, at vi får gode hyggelige timer i aften…
Jeg har været i haven og hente æbler ind fra et bugnenede træ, i søndags forsynede det os gavmildt, da vi trængte til gammeldags æblekage med makroner og i dag dumpede det store fine æbler ned i min favn, da jeg ruskede let i en af de tunge grene.
Amanda har udhulet og prikket i skrællen og jeg har rørt en god marcipan med bær og kanel og efter en tur i ovnen, når den tid kommer, så bliver det et sød og sensommeragtigt punktum for måltidet…
Til 5 store æbler rørte vi fyld af – og det bliver cirkamål dette her for der er ingen vægt i det lille køkken –
125 g marcipan
1 dl flormelis
30 g blødt smør
1 tsk øko kanel fra Sri Lanka
50 g tørrede blåbær, der havde fået lov at svulme let i lidt Earl Grey.
Bagetiden bliver vel i omegnen af 20 min ved 180 grader og så skal vi ha’ en luftig flødeskumssky til…
9 Kommentarer
Uhmmmmn, hvor ser det godt ud! 😀
Uhm, som du kan
Uhm det lyder lækkert. God aften til jer 🙂
Hvor er det lækkert 🙂 og jeg synes, at der er fint i jeres nye – lille – lyse hjem 🙂
Kan kun tilslutte mig alle de “uhm`ere” – den opskrift må jeg vist prøve.
Uhm. Jeg gad (af flere årsager) godt være gæst ved dit middagsbord med hollandsk udtræk ;-).
Ahr men… der er jo ikke et øje tørt… Og jeg har også savl uklædeligt ned af min bluse 😉
~ Karina
Dette ser knakande godt ut! Eg har ein skvett fløte i kjøleskapet som bør brukast snart, og eg trur jammen eg skal servere den saman med denne epledesserten i løpet av helga.
God fredag til deg!
Det er så fint å kikke innom bloggen din Anne. Jeg lar meg friste av det ene og det andre. Du er en inspirator. TAKK!!!