Julekalender, Lækkerier, Opskrifter

15. DECEMBER…

15/12/2011

En kopfuld energi til en grå og kold decembertorsdag.

Et mellemmåltid, der smager lidt af mellemøst og varme dage.

 

Kalorietæt?

Ja måske nok, for der er lettørret frugt og også cacao i, men det er dog bedre end 10 halvdårlige købesmåkager, en luns marcipan og 3 kopper glögg…

 

Vi suser afsted, har meget at lave og mere at nå, julemåneden har det med at gå hurtigere end andre måneder, vi løber afsted efter den og af en eller anden grund har mange af os en tendens til at slække lidt på de gode og energigivende måltider nu, hvor vi faktisk har rigtigt meget brug for dem.

 

Tiden er der måske ikke rigtigt til at lave de lødige middage, måske springer vi frokosten over for lige at kunne købe en gave eller to i pausen, måske tager vi direkte fra job ud på indkøb, til juleklip i fritteren og afslutning i gymnastikforeningen.

Afsted-afsted-afsted og så lige en halvkold æbleskive i hånden og videre.

 

Ikke just sundt og godt, nærmest det modsatte.

Det er da lige til at få halsbrand af…

 

Herunder finder I opskriften på et par gode shakes, der mætter og giver lidt pep til at par timers julearrangeren.

De er faste i det og kan spises med ske eller drikkes i store slurke med meget åben mund.

 

Få ingredienser i en god kombi giver mæthed og velsmag med et strejf af jul.

Brug gerne en kraftig blender, så de lettørrede frugter bliver banket helt i stykker.

 

Basen er den samme:

1 dl kvark/fromage frais og 1 dl A38 0.5% pr kop

 

Fyld A:

6 store dadler  –  ikke de vindtørre og mumificerede, men de bløde og saftige

1 spsk god cacao

1 lille drys kanel

 

Fyld B:

3 bløde figner

10 mandler

Lidt vanille korn

 

Sundhed i dag, nyd det!

I morgen slår vi os på sprutten…

 

You Might Also Like

11 Kommentarer

  • Reply Conny 15/12/2011 at 07:24

    Mmmm, ka’ vist osse bruges som en sød morgenstarter 😛

    • Reply Anne 15/12/2011 at 23:35

      Det kan den da sagtens, Conny, den kan bruges lige præcis der, hvor det passer allerbedst for dig…

  • Reply Lis 15/12/2011 at 08:33

    Lyder lækkert, men det er vist kun mig der tør smage dem, her i huset. Min familie er lidt (meget) traditionsbundne. Figner, dadler og deres fættere spises kun i små mængder juleaften og så ikke før næste jul. Men dem om det, de ved jo ikke hvad de går glip af.

    Må du få en god og mættende torsdag,t rods travlhed og storm.

    Kh. Lis

    • Reply Anne 15/12/2011 at 23:36

      Jeg elsker den slags, Lis, og ejer (næsten) ingen skam, når det kommer til indtagelse heraf. Jeg køber de mest vidunderlige dadler hos vores helsekost, uha de er gode. Og kæmpestore…

  • Reply jeanette hegaard 15/12/2011 at 11:58

    “…..og kan spises med ske eller drikkes i store slurke med meget åben mund” – fed formulering 😉 og jeg måtte da lige smile stort!

    • Reply Anne 15/12/2011 at 23:36

      Man ville blive lettere blålig i hovedet, hvis man forsøgte sig med et tyndt sugerør, Jeanette 😉

  • Reply Susanne 15/12/2011 at 13:08

    Det lyder rigtig lækkert, det må jeg forsøge, når jeg om 1000 år ikke længere behøver at tælle kalorier.

    • Reply Anne 15/12/2011 at 23:37

      Sådan en kopfuld her er værd at ofre lidt kalorier på, Susanne, du kan evt lave en portion, der passer til et mellemmåltid. Er det ikke ca 100-125??

  • Reply Sifka 15/12/2011 at 17:28

    …mumiefiserede dadler, *fnis*

    • Reply Anne 15/12/2011 at 23:37

      Du er da i julehopla, Sifka 🙂

      • Reply Sifka 16/12/2011 at 13:26

        Haha! Der var lige en tastefejl henover, der gjorde det lidt mere hopla-agtigt end meningen oprindelig var. Men, så fik jeg da lige en ekstra tur på grineren;)

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.