Bagværk, Jul, Julekalender, Lækkerier, Opskrifter

17.DECEMBER…

17/12/2011

Opskriften her på de krydrede honningtoppe lavede jeg for et par år siden, da jeg bloggede for Urtekram.

På en mellemjulsdag gik jeg i køkkenet og fik udryddet lidt af det, der var til overs fra decembers bagerier.

 

De smagte herligt, de små bidder, og jeg synes, at det passer rigtigt fint, at de får en revival på denne lørdag, hvor mange måske hygger med lidt bagning og juleforberedelser.

Jeg kan nærmest både dufte og smage dem, når jeg kigger på billedet her. Egentlig burde jeg vel hoppe en tur i køkkenet og sørge for at vores kagedåser ikke bare drøner hult …

 

Honningtoppe med knaseglasur

Ca 30 stk.
200 g honning
100 g smør
1 stort æg
250 g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 spsk hakket syltet appelsinskal
1 tsk natron
1 spsk vand

 

Honning og smør smeltes sammen i en gryde og afkølet let. Mel, æg og krydderier røres i og til sidst tilsættes den i vand opløste natron. Sæt dejen i køleskabet nogle timer, evt til næste dag. Rul dejen ud til en lang pølse og skær nogle valnøddestore stykker deraf. Tril stykkerne til runde kugler, der presses let flade mellem hænderne. Sæt de små toppe på en smurt eller bagepapirbeklædt plade og bag dem i 8-10 min ved ca 185 grader.

 

Når toppene er kommet af ovnen, afkøles de på bagerist og sprøjtes derefter med en tyk glasur af æggehvide og flormelis. Ca en æggehvide pr 125 g. flormelis, det skal være en ret fast glasur, da den ellers løber ned over kagerne, og det er meningen at den skal ligge på toppen og gøre kagerne lidt bløde lige der under.

 

Kagerne bliver rigtigt rigtigt gode af at stå nogle dage, inden de fortæres, men det kan være svært at lade være med at guffe dem, når først deres herlig duft har fyldt rummet.

Ha’ en dejlig lørdag  –

med eller uden honning…

You Might Also Like

8 Kommentarer

  • Reply Tante T 17/12/2011 at 10:17

    Det kan godt være sneen er en mangelvare, men her hos dig er der julefryd hver dag.
    Tak, og god lørdag 😀

    • Reply Anne 18/12/2011 at 08:55

      Velbekomme og selv god lørdag, Tante T, OG søndag, som det nu er blevet…

  • Reply Marianne 17/12/2011 at 10:27

    Mmm de ser gode ud, kan man mon undlade den syltede appelsinskal? Og måske bare rive noget fint af den friske slags?

    • Reply Anne 18/12/2011 at 08:55

      Du kan sagtens springe det over, Marianne, mange hader jo faktisk det stads!
      Men lidt friskrevet vil være en god ting…

  • Reply Vibeke 17/12/2011 at 14:44

    Tak for fin inspiration. – Det er let at følge din opskrift og vejledning. – Er spændt på det færdige resultat, her dufter i hvert fald godt. – Glædelig jul.

    • Reply Anne 18/12/2011 at 08:56

      Velbekomme, Vibeke, det glæder mig, at nogen får hygget om sig selv og deres familie ved at finde lidt inspiration her…

  • Reply Lisbet 17/12/2011 at 15:23

    Åh hvor jeg glæder mig – har købt ind til dem og skal bage dem med børnebørnene i morgen.
    Tak fordi du deler alle dine kreative sider med os andre. Jeg bruger og har brugt mange af dem. god jul

    • Reply Anne 18/12/2011 at 08:57

      Åh som det lyder hyggeligt, Lisbet, jeg håber, at i får en rigtig dejlig søndag med samvær og bagning.
      Også god jul til dig…

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.