Ikke alle julens kager behøver vel at være små.
Man kan også have brug for enkelte store.
Megastore.
Sprøde og krydrede og så med en lidt tyggegummiagtig kerne.
Cookies med chokolade, nødder og julesmag.
Amanda vil ha’ klejner og cookies og det får hun så – selvfølgelig – måske har andre end hun også lyst til noget, der ikke er en pebernød, vanillekrans, brunkage eller finsk brød.
Opskriften på vores af slagsen kommer lige her
SPICY COOKIES
CA. 60 STK.
300 G. SUKKER
125 G. MØRK FARIN
250 G. BLØDT SMØR
KORN AF 1 STANG VANILLE
2 TSK. STØDT KANEL
2 STORE ÆG
300 G. HVEDEMEL
1 TSK. BAGEPULVER
1/8 TSK. SALT
50 G. HAVREGRYN
50 G. KOKOSMEL
150 G. MØRK CHOKOLADE
200 G. NØDDEKERNER
Pisk sukker, farin, smør, vanille, kanel og æg godt sammen i en skål.
Brug evt. en røremaskine.
Tilsæt mel, bagepulver, salt, havregryn og kokosmel.
Hak chokoladen og nødderne groft, evt. i foodprocessor, og vend det til sidst i dejen.
Ælt dejen sammenhængende, evt. med hænderne.
Form dejen til kugler med diameter på 3 cm. Sæt dem på bageplade og tryk dem let flade.
Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 min på midterste rille.
De skal kun lige være lysebrune, ellers bliver de for tørre.
Det er ikke for sent at få gang i bageriet.
Der er jo hele 3 dage til jul…
Ingen kommentarer