Familieliv, For hjerte og sjæl, Mad

DEBUT…

09/01/2012

12 til middag.

11 skønne mennesker har glædet mig med deres gode selskab her i dag og givet mig mulighed for at servere og pusle og hygge om dem.

 

Jeg synes, at spiseklubbens debut var forrygende og det er min fornemmelse, at de andre synes det samme og at dagen i dag “bare” er den første af rigtigt mange og rigtigt hyggelige spise-sammen-mandage.

Jeg er meget meget glad for, at jeg fik idéen sendt afsted og at de andre tog vel imod…

 

Ingen stress og jag eller nervøsitet for, om det hele nu var i orden. Det er jo hverdag og så er det i orden, at hele hytten ikke lige er sprittet af og at jeg ikke åbner døren med nystrøget hår og labert outfit, om mandagen må man gerne være lidt krøllet og ha’ glemt en vild avis i sofaen.

 

Amanda og jeg dækkede borde sidst på eftermiddagen, intet kunstfærdigt, bare et mandagsbord med et enkelt udtryk og uden dikkedarer, sådan som vi dækker bord hver dag til hverdag. Amanda dækkede til 6 ved sit lange skrivebord og jeg dækkede til 6 ved det gode bord med hollandsk udtræk.

Vi tændte lys og fandt vin og vand, jeg fandt fade og opøsningsgrej og fik fyret godt og grundigt op i ovnen, der skulle varme oksedeller, kylling, kartofler og store tortillas.

Og jeg fik snittet, hakket, rørt og smagt.

 

Alt i fred og ro og med et saligt smil om munden…

 

Ovnen bestemte sig for ikke at ville snige sig op over 150 grader og så tager det altså længere tid at bage de store rå kartoffelbåde, end jeg havde sat af på min indre tidstabel. Men hva’ fa’en, der var så meget andet, så det var helt i orden, at man først fik en mør kartoffel, da der var 2. servering.

 

Dagens menu:

Krydrede oksedeller

Ristet kyllingebryst i strimler

Citronbagte kartoffelbåde

Vinterslaw af rødkål, gulerod, hvidløg og persille

Rødbedesalat med æbler, tranebær, klementin, bladselleri og valnød

Spicy dressing med harisssa og honning

Bløde tortillas

 

Og bagefter litervis af kaffe, te og et lille bjerg biscotti med mandler og choko.

 

Jeg har styr på indkøb og opskrifter. Jeg renskriver og deler, men først vil jeg lade mandag blive til tirsdag i selskab med en blød dyne og en god bog. Jeg har trætte ben og øjne.

Men indeni –

der er jeg glad, varm, tilfreds, taknemmelig og meget mæt…

 

 

You Might Also Like

28 Kommentarer

  • Reply Anette Andersen 09/01/2012 at 23:07

    Tillykke med din og madklubbens debut – ønsker jer alt det bedste fremover. Kh Anette

  • Reply Charlotte Thaarup 09/01/2012 at 23:13

    Sikke en start! Lyder simelthen så skønt – jeg glæder mig til opskrifter. Og så går jeg ud fra, at de tog opvasken:-)

  • Reply Trine F 09/01/2012 at 23:14

    Uh ha som det lyder hyggeligt ;D – håber i hermed har fået skabt en dejlig tradition

  • Reply Djohanne 09/01/2012 at 23:18

    Det lyder godt nok fælt Anne-hygsomt.
    Sov godt

  • Reply Sifka 09/01/2012 at 23:20

    Det er fandeme godt gået, Anne. Tillykke med det.

  • Reply Joan 09/01/2012 at 23:28

    God nat – og til lykke med at projekt mad-hygge var en succes!

  • Reply Louise 09/01/2012 at 23:46

    Fedt!

  • Reply Helle 10/01/2012 at 00:12

    Beundrer dit overskud 🙂 Måske vender det tilbage i takt med at de små bliver større!
    Tillykke med premieren.

  • Reply malle 10/01/2012 at 02:15

    åhh, hvor bliver jeg rørt, når jeg læser om din debut med madklubben på din adresse…… og åhhh. hvor vil jeg gerne deltage i sådan et måltid made by you!
    godt gået…. du fortjener, at mange mennesker får glæde af dine kogekunst….. intet mindre.

    knus herfra

  • Reply Hanne 10/01/2012 at 06:51

    SÅDAN 🙂

    Jeg er vild med ideen og jeg er vild med dine billeder, man fornemmer klart hyggen

  • Reply Pia 10/01/2012 at 09:12

    Jeg sidde og ønsker at jeg var din nabo. Men sådan en som dig kan det da kun gå godt.
    Tillykke med debuen i madklubben.

  • Reply Marianne 10/01/2012 at 09:31

    Hvor skønt, tillykke med den gode start.
    Er lidt misundelig – jeg kan desværre ikke længere overskue at lave mad til så mange, men så er det jo godt jeg kigge med hos dig – lækker lækker menu.

  • Reply Marie 10/01/2012 at 11:30

    Du er så bare så super sej, Anne!!!! Lækker menu….
    Tillykke med starten på din madklub.
    Du bor meget hyggeligt, man fornemmer rigtigt, at det er godt at være hos dig og Amanda!

  • Reply Tora 10/01/2012 at 11:46

    Neste mandag vil jeg være med, basta! Du er herlig, Anne!

  • Reply Heidi 10/01/2012 at 12:22

    Hvor er du og de heldige Anne 🙂

  • Reply Helle K. 10/01/2012 at 12:28

    Dejligt 🙂

  • Reply trine 10/01/2012 at 12:46

    Heldige medlemmer af jeres mandags-madklub!!!!

  • Reply Karin 10/01/2012 at 12:54

    Det lyder simpelthen helt utroligt vellykket. Glæder mig til lister 😉

  • Reply Dorthe H 10/01/2012 at 13:11

    Hvor lyder det super hyggeligt 🙂

  • Reply Karen 10/01/2012 at 18:21

    Det lyder altså som en hyggelig ny tradition (for det er det vel næsten allerede). Jeg glæder mig til opskrifterne til endnu mere lækker Anne-mad

  • Reply Cecilie 10/01/2012 at 19:20

    Ej hvor ser ud og lyder det hyggeligt.
    Jeg bliver helt inspireret til selv at stable noget lignende på benene.

  • Reply Lone H 10/01/2012 at 21:13

    Hvor lyder det godt og varmt; til lykke med madklubbens debut; det er så rart når ting kan holdes nede på jorden, hverdagsgodt.

  • Reply Susanne HS 10/01/2012 at 22:36

    Jeg sidder bare her og smiler, og glædes på dine og dine gæsters vejne, – for I kan da kun have haft en fantastisk dejlig aften! 🙂
    Og kommer så til at tænke på Rambølls nylig offentliggjorte undersøgelse, hvor mandag kåres til den dag, flest synes dårligst om….
    Selv om det nok ikke lige giver en “statistisk signifikant” forskel, er jeg sikker på, at hvis der fremover laves en ny undersøgelse, må der være mindst 12 personer, der vil synes, at mandage bare er de bedste dage! 😀
    – Totalt sejt og “overskudsagtigt”!!!! 😉 🙂 😀

  • Reply Lis 10/01/2012 at 23:20

    Lækker menu, og godt at det bare gik som det skulle.

    Kh. Lis

  • Reply Sussi 11/01/2012 at 08:48

    Sikke en debut!
    Jeg overvejer stærk at tage idéen og føre den videre. Måske med lidt ændringer, så jeg ikke står med al maden selv – men det er nu en skøn idé!:) Jeg elsker altså dit gå-på-mod – du når dårligt at tænke en tanke, før du har handlet på den, er mit indtryk;) God dag.

  • Reply Trine 11/01/2012 at 12:29

    Har du ikke grundlaget for en super cool kogebog i det fine koncept? Hvis du altså har den slags ambitioner også 😉

  • Reply Pernille 12/01/2012 at 11:24

    Det lyder altså dejligt 🙂

  • Reply Anne 13/01/2012 at 16:11

    Tak for alle jeres gode og hyggelige hilsner her!
    Jeg tæller allerede ned til den næste gang, at vi skal samles, jeg glæder mig VILDT…

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.