Det er vel nærmest ved at være en tradition her i jomfruburet at der bliver bagt noget sødt om søndagen.
De fleste af ugens dage lever vi fornuftigt, grønt, groft, varieret og sundt men i weekenden er det mere end okay at lappe lidt lækkerier i sig, har vi bestemt.
Så søndag = sødt.
I dag blev det dog et ikke alt for usundt brød, faktisk ikke usundt overhovedet, hvis man nøjes med en enkelt skive, men sødt smagte det og stillede vores cravings efter noget af den slags…
Jeg kan godt li’ at bruge noget af alt det semi-tørre frugt, som efterhånden findes, når jeg laver mad, både i det salte og i det søde køkken.
Tranebær, dadler, abrikoser, figner og som i dag blåbær.
Elsker blåbær.
For tiden har de dem i Fakta til en rigtig fin pris, ikke øko, men gode nok.
Jeg har snuppet et par poser med hjem og i dag kom de så i dejen til eftermiddagsbrødet.
I får ingredienserne herunder, fremstillingsmetoden er som et vanligt gærbrød.
Altså 2 x hævning og så en bagetid på ca 25 min ved 190 grader…
Blåbærbrød.
2 dl varmt vand
2 dl græsk yoghurt 0.1 %
1/2 pk gær
1 æg
2 spsk honning
2 tsk kardemomme
60 g semi-tørrede blåbær
50 g havregryn
100 g grahamsspeltmel
350-400 g hvedemel
Da dejen havde hævet første gang, æltede jeg den grundigt igennem og rullede den så ud til en aflang plade, hvor jeg foldede siderne ind over hinanden.
Ingen pensling før bagning, bare au naturel i ovnen.
Husk det gode gamle bank-under-bunden-trick for at lytte til, om brødet er færdigt eller ej.
Vi nød blåbærbrødet lunt til en kop te.
Nogen fik bare smør på, andre et stykke pålægschoko og jeg fik mig en skive eller to med Gouda ost.
Lækkert og smagsmættet og ikke så usundt endda…
2 Kommentarer
Smagen af blåbær er så skøn.
Det ser super lækkert ud 🙂