Bagværk, Lækkerier, Opskrifter

EN TOURPLATTE…

16/07/2012

Jeg har klaret mig igennem første arbejdsdag efter 14 gode lade feriedage.

Det udløser belønning. Så absolut.

 

Nybagte horn med mørk  –  nærmest sort  –  bitter chokolade inden i og et glas iskoldt økomini til.

Og så en halv time i sofaen med lydende fra den franske tur kørende som underlægningsmusik til en lille skraber.

 

5 dages arbejde før ferien holder sit indtog igen.

Belønning hver eftermiddag har jeg besluttet.

Måske ikke sødt hver eneste dag men et eller andet godt til den uden ferie…

 

Hornene kan bages i løbet af mindre end kort tid.

Opskriften kan graves frem fra arkiverne, faktisk tilbage i gemmerne fra 2006, tilbage dertil hvor bloggen havde et andet navn men hvor lysten til kage, strik, samvær, haveleg og mad var den samme som den er i dag.

 

Opskriften er fra min mormors gemmere, så altså gem med gem på, men det bliver hornene ikke ringe af, næ de er nærmest tæt på vidunderlige, især når man tager de minus-anstrengelser, der er forbundet med dem, i betragtning.

 

Ingen undskyldning for ikke at forkæle sig selv og andre med en portion horn.

Det skulle da lige være, hvis man gerne vil holde igen på sukker og hvidt mel.

Men det vil jeg ikke. Ikke i dag i alle tilfælde.

 

Der er fin duft og mundvand her på min pind, jeg er klar til at gå ombord i Tour-platten  –

eneste lille vris der kan lyde er det over, at perlesukker i Danmark er hårdt og gennemsigtigt, jeg kan bedre li’ det kridhvide og mere porøse svenske pärlsocker.

Men det skal ikke tage glansen af belønningen for veludført arbejde.

Jeg nyder.

Uhmmmm…

You Might Also Like

15 Kommentarer

  • Reply Kagekonen 16/07/2012 at 15:11

    Nogle gange må der bare forkælelse til 🙂

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:28

      Det må der bare, kagekone og det kom der så 🙂

  • Reply ellen 16/07/2012 at 18:13

    Hi hi, troede alt perlesukker skulle være sådan… nu tænker jeg på eftermiddagskaffe hos min mor bare m marcipan inden i….

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:28

      Næh nej, Ellen, perlesukker er ikke bare perlesukker, det er meget pænere det man kan få i broderlandet…

  • Reply Hanne 16/07/2012 at 18:54

    Det med belønning lyder rigtig godt 🙂

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:29

      Det må bare til ind imellem, Hanne, hverdagen er ikke altid lige munter og så må man forkæles…

  • Reply Rikkeprikke 16/07/2012 at 21:24

    Det er da alt for længe siden, jeg har bagt horn af en slags. Her bliver det som regel til kærnemælkshorn. Det må jeg huske, for jeg eeelsker horn…og en skraber, men det har nok længere udsigter 😀
    God arbejdsuge til dig 🙂

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:29

      Horn er lækkert, Rikkeprikke, og hurtigt bagt, måske du også kan snige dig til en hurtig morfar…

  • Reply Dorthe H 17/07/2012 at 06:46

    Jeg laver nogle, der ligner, men jeg har en klat nougat i, det er heller ikke dårligt 🙂

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:30

      Jeg sidder her og prøve at smage den varme nougar, Dorthe, kan det ikke blive lidt meget…

  • Reply Tina Melton 17/07/2012 at 13:21

    Har lige bagt dem – dobbelt portion – kan jo aldrig vide sig sikker på selv at få nogen hvis familien kan lide dem og jeg kun bager 16 :-))

    prøvede nogle med nutella indeni – i mangel af bedre! Glæder mig til at se om de kan lide dem også.

    Tusind tak for en super nem opskrift som dufter dejlig.

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:30

      Dobbelt portion kan godt sættes til livs, Tina, uden alt for meget besvær. Håber at de smagte jer…

  • Reply Pernille 20/07/2012 at 10:34

    Det lyder ret godt 🙂

    • Reply Anne 21/07/2012 at 12:31

      Er faktisk også ret godt, Pernille…

  • Reply Tina melton 21/07/2012 at 22:24

    De blev modtaget med stor jubel. Opskrift gemt under favoritter. Tak for den!!! 😉

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.