Jeg er en sucker for ingefær.
I kaffen – som jeg skrev om forleden.
I min te, i min yoghurt, i friskpresset grøntsagsjuice, i mine desserter og også i mit varme køkken.
Jeg elsker bare ingefær.
Derfor har jeg selvfølgelig heller ikke været sen til at brygge en portion ingefær-booster, som skal drikkes som en lille “snaps” hver morgen.
Få gode ingredienser og så er man ellers kørende.
Jeg har set opskriften i en dejlig café, hvor jeg ind imellem runder arbejdsdagen af med en Chai latte eller en sjælden gang imellem spiser mit frokost på vej fra A til B.
Opskriften er simpel og jeg er klar med min første portion og jeg er faktisk ret sikker på, at det vil være okay for caféens søde indehaver Dina, at jeg deler den her med her.
Ingefær til folket, så vi kan komme igennem den sidste bid af vinter med varmt rullende blod og energi strålende indefra og ud…
300 gram ingefær, jeg skrællede ikke, skyllede blot og brækkede i store bidder
3/4 liter vand
Saften af 3 citroner
3 spsk honning
Ingefæren småkoger i vandet i ca 20 minutter og blandes så med citronsaft og honning. Væsken omrøres til honningen er opløst.
I køleskabet natten over og så igennem en sigte, inden din ingefær-booster hældes på en skoldet flaske og står klar til en frisk morgendram.
Jeg brugte økologiske produkter og vil selvfølgelig anbefale, at det er det man gør. Lige her vil det ikke koste ret mange kroner ekstra.
Ingefær indeholder rigtigt mange antioxidanter og vitaminer, som er gode for din krop og din sundhed.
Du kan læse mere om det lige her hos Klog kost…
Den lille kasserolle, som jeg har kogt ingefæren i, er én, som jeg fik af min farmor for 28 år siden. Havregrødsgryden kalder vi den, for jeg fik den til at koge Sophies morgengrød i, da hun bare var en lille splint.
“Du skal ha’ ordentligt værktøj, Annemone, denne her kan holde resten af dit liv”.
Og mon ikke hun havde ret, hende Inger Margrethe, den har da i alle tilfælde holdt til grødkogning til 3 børn og også meget andet godt. Kakaovarmning f.eks. og glögg.
Og nu også skrap ingefær og blød honning. Farmor ville ha’ været tilfreds med dette lille forsøg på at holde os friske og raske.
Skål i ingefær-snaps.
Min morgenbooster fra nu af…
40 Kommentarer
Kære Anne.
Den må jeg prøve – den vil jeg helt sikkert have godt af – og jeg elsker ingefær og andre kraftfulde ting, bl.a stærk chilli. Håber I har det nogenlunde – pigerne og du.
Knus fra Diana
God fornøjelse med drikken, Diana.
Vi skal nok klare os, pigerne og jeg, vi er bare ramte lige nu, meget endda…
Det er sikkert sundt, men tror altså ikke, jeg kan kapere sådan en morgensnaps 🙂 Skønt med køkkengrej, der bare holder til det hele
Måske kan du snuppe den senere på dagen, Conny, eller fortynde den lidt…
Lyder sundt og godt – tror også man får varmen i kroppen lige fra morgenstunden – måske sku jeg prøve ;0)
Det tror jeg da, at du skulle, Marianne, jeg er allerede hooked…
Jeg har taget en sådan “snaps” hver dag hele vinteren. Jeg har indtil nu ikke været forkølet eller haft influenza. Min mand og stort set alle kolleger har været nedlagt, blot ikke jeg. Den ældste af dem alle, og nu med ingefærsnaps. Jeg har opskriften fra Haslev højskole, den gang den eksisterede. Det smager rigtig godt. God fornøjre med “snapseriet”
Vi bliver jo uovervindelige, Anne, stærke og seje og klar til mere vinter, hvis vi da gider…
Kære Anne! Det er en virkelig dejlig blog. Smukke fotos. Dejligt at du kan bruge min opskrift på ingefær snaps. Den sætter så meget gang i blodcirkulationen. Helt ud i tå- og fingerspidserne. Og så er den så god mod gigt. Er man ramt af forkølelse, ondt i hals og hoved bør man omgående lave følgende drik: Masser af hvidløg, ingefær, chili, citron. Altsammen koges, sies og drikkes. Drikken er stærk og sveden pibler frem. Den renser og giver luft. Kærlig hilsen Dina
P.S. Ingefær snapsen kan sagtens indtages om aftenen….
Tak for gode ord om bloggen og flere gode tips til at holde sig sund, Dina 🙂
Vi har også en havregrødskasserolle – arvet fra min farmor. Den bliver meget flittigt brugt og er god til det meste – især til den daglige havregrød 🙂
Jamen er det ikke bare skønt med sådan en lille god gryde, Birgitte? Jeg har sagt, at Sophie selvfølgelig skal ha’ denne her, når hun engang skal til at koge grød til egne børn, men hvad skal jeg så egentlig koge i…
Jeg lærte for mange år siden at holde af ingefærdrik. Arbejdede på et advokatkontor, hvor det var eftermiddagens faste indslag, at der blev lavet en stor kande ingefær/citron/honning-drik, og hvor alle på det lille kontor fik en kop. Først studsede jeg lidt over denne rutine, men kom meget hurtigt til at sætte stor pris på den. Han var smart, den gamle advokat. En tidlig og simpel form for sundhedsforsikring 🙂
Nu har jeg lavet en omgang ingefærsnaps efter din/Dinas opskrift. Glæder mig til at smage den i morgen tidlig.
Han var da en ret snu arbejdsgiver, synes jeg, og nu kan du så fortsætte med at hælde ingefær indenbords. Skål i sunde dråber, Britt…
Det er sådan med ingefær drik at enten kan man lide det eller også kan man ikke, der er ligesom ingen mellemvej. Der er dog ingen tvivl om, at det er super sundt, så sådan en snaps er ikke det værste man kan få.
Sød historie med den lille grød kasserolle.
Jeg elsker det, Susanne, meget endda…
‘Vinterens’ første opkommende forkølelse bliver skudt i sænk med din ingefærshot. Allerde dine fine billeder får mig til at føle mig boostet 🙂
Det var sørme heldigt så, Marianne, at jeg lige fik knipset dem i dagens sidste lys. Håber at du har det bedre…
JEG ELSKER OGSÅ INGEFÆR!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej anne
Det skulle vel aldrig være Dina fra vores lokale cafe Tanestreif. Det kunne sagtens være hende, for den opskrift fik jeg forleden da hun hørte at jeg havde bihulebetændelse. Det er super lækkert, men jeg sad faktisk lige og googlese hvad jeg kan bruge de afkogte ingefær og cotroner til. De er alt for gode til at smide ud.
Har lige sat din ingefær booster over til kogning. Jeg lader den afkøle til den kun er håndvarm før jeg tilsætter honning. En biavler fortalte mig engang at hvis honning blev opvarmet til over 40 grader blev alle de gode stoffer i honningen ødelagt ????
Kan det virkelig passe, at alle de virksomme stoffer, ikke går tabt, når de bliver småkogt???
Du vil aldrig kunne bevare alle stoffer i et forarbejdet produkt, Niels, lige så snart du starter med at skrælle, skære og snitte, så vil det påvirke råvaren. Drikken her skal småsimre netop for at være lidt nænsom overfor de virksomme stoffer og jeg er helt sikker på, at det er bedre at indtage dette her med lidt færre stoffer end slet ikke at få nogle af dem.
Hvis du har tid, så er det selvfølgelig en mulighed at presse sig en lille portion frisk ingefærkoncentrat hver morgen og så indtage det i et glas vand eller lign. Jeg foretrækker metoden her og det giver et dejligt boost for mig med sådan en lille “snaps”.
Og hvorfor er det nødvendigt med 3 spørgsmålstegn? Det forstår jeg måske ikke helt…
Hej :+) Herhjemme har vi begge begyndende gigt (specielt når vejret skifter – fra koldt til varmt og modsat).
Har lige lavet ingefær drinken på denne side og har et spørgsmål. Hvor lang tid går der før man mærker en virkning af drinken?
Betina
Jeg må blive dig svar skyldig, Betina, jeg drikker den og mærker at den gør min krop godt, men lige nøjagtig hvor længe der vil gå og om i vil mærke en virkning, det har jeg desværre ikke et bud på…
Hvor længe kan denne drik holde sig? 🙂
Min fordøjelse skal have lidt hjælp hver dag og jeg tilsætter ingefær-shottet til et glas sveskejuice, smager rigtig godt -)
Tak for opskrift – jeg har drukket det første shot her til morgen. Det smager bare SÅ dejligt.
Hej:-) skal man virkelig bruge 3 liter vand? Er i gang med at lave det nu nemlig:-) er meget spændt.
Hej Bettina!
Der står ikke 3 liter vand men 3/4 liter, det er ikke helt det samme 😉
Hej Anne,
Jeg har et lille opklarende spøegsmål. Skal ingefæren tages op inden honning og citron blandes i?
Mange hilsner Heidi
Kære Alle,
Jeg bruger en Horizontal (liggende) Slowjuicer som jeg kører det hele igennem. På den måde får jeg meget mere ud af ingredienserne og bevar samtidig ALLE næringsstoffer.
Efterfølgende kan man selv bestemme om man vil ha det “On the rocks” eller fortyndet med Honning og vand.
Hilsen
Morten
Hej Morten
Jeg juicer også min ingefær så den kan bruges til mange ting. Ved du egentlig hvor hvor længe væsken kan holde sig i køleskabet? Det nok en uge siden nu, og synes stadig at den dufter som den skal, så mon ik den er okay?
Hej Anne
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet ??
Mange hilsener
Camilla
[…] til denne ingefærdram har jeg fundet hos Hverken fugl eller fisk og fra en sød kollega jeg […]
Jeg fryser altid revet citron- og appelsinskal i portioner á en citron/appelsin, når jeg kun skal bruge saften – og fryser saften, hvis jeg kun skal bruge skallen – økologiske selvfølgelig.
Uhhhhmmmm….det er SÅ lækkert…man mærker straks varmen brede sig?? Jeg til sætter ca 100g gurkemejerod…endnu flere af de gode ingredienser i samme shot???
Uhhhhmmmm….det er SÅ lækkert…man mærker straks varmen brede sig …Jeg til sætter ca 100g gurkemejerod…endnu flere af de gode ingredienser i samme shot …
Hejsa…
Min mand og jeg drikker en ingerfærshot hver morgen, men må børn få det, mine er 5 og 7 år… Og hvis ja hvor meget?
Venligst Anne Louise
Jeg lavede en portion i aftes og har lige siet og filtreret den og hældt den på flaske.
Den blev selvfølgelig testsmagt og den er simpelt hen fantastisk.
Jeg er ellers ikke meget for den slags, men det her kan jeg meget nemt blive forfalden til
10 stjerner fra mig