Der har været nogle efterlysninger på den tusse-gamle opskrift på feta creme.
2009 – det er længe siden, men den smager stadigvæk lige så godt. Mindst!
Jeg smider opskriften herunder, for alle tidligere links til Urtekram er desværre blindgyder efter Urtekram har ryddet op og fået nyt design. Teksten er den samme som i den opskrift, der lå på Urtekrams side, jeg har nemlig stadig det oldgamle dokument til at ligge.
Haps haps fetacreme til jer, der har spurgt og også til os, der måske lige havde glemt det lidt.
Fetadyppelse
200 g feta af den bløde slags
5-6 spsk surmælksprodukt (jeg bruger nok oftest creme fraiche 18%)
Hvidløg efter smag og behag, 2 mellemstore fed vil nok passe til de flestes smag
Friskkværnet peber
Ingredienserne røres bløde og luftige med en håndmixer og dyppelsen serveres med sprøde småbrød, grissinis og grøntsagsstave som en lille snack.
Er også rigtig god til grillet grønt eller en svedig bøf. Som fyld i en bagt kartoffel eller som smørelse i en tortilla med spinat og strimlet kylling.
Få ingredienser, lynhurtig tilberedning, masser af anvendelsesmulighed og masser af god smag.
5 Kommentarer
Mums, det lyder lækkert. Det må prøves til gæsterne på lørdag. Tak! 🙂
Det var sørme så lidt, Britt, jeg håber, at både du og gæsterne bliver glade for den bløde feta…
Uhm – fetacreme … Det lyder godt. Det må prøves. Tak for god inspiration.
Mums det ser lækkert ud 🙂 Gider godt øve mig i at spise sådan noget, så det må prøves 🙂 Hvad mon der er i de andre skåle? Og de der brødsticks ser da super lækre ud 🙂 Tak for inspiration 🙂
Uhmmm fetacreme! Her i hytten laves den af en blok feta og en pakke Philadelfia der ryger en tur i foodprocessoren. Og sammen med (hjemmebagt) groft brød og ovntørrede tomater (75 grader natten over) er det er en sand lækkerbisken 🙂