Bagværk, Familie, Familieliv, I køkkenet, Lækkerier, Opskrifter

CHOKO-MUFFINS PÅ 5 MINUTTER…

13/10/2014

Choko...

Blød og intens...

Det er smørret, der gør 'et...

Chop chop...

Alle familier har vel deres køkken-klassikere, retter, som spises igen og igen og som alle i familien kan lave uden at skulle bruge ret meget energi på det. Retter, som bliver til livretter, både p.g.a. deres smag og også fordi man ender med at ha’ en stor bunke dejlige minder, som kommer i spil lige så snart man tager den første bid.

Vi har en håndfuld af de retter.
Skramsgaderetten.
De svenske kötbullar.
Pavlovaen med danske jordbær.
Jordskokkesuppen med tomat og skinkebrød.

Og så selvfølgelig de gode choko-muffins.
De bliver bagt igen og igen og igen.

Fordi de smager godt.
Fordi de bliver en familie-tradition.
Fordi de tager mindre end ingen tid at lave og lykkes hver gang.
De er en klassiker her hos os…

Pigerne kalder dem de legendariske muffins og alle skolekammerater og venners børn kender dem også under det navn, for kagerne er slæbt med til alle mulige – og også umulige – skolearrangementer, udflugter og friluftsoplevelser i de sidste mange år. De er bagt til fødselsdage, julehygge, havefester og sommergilder. Igen og igen.

Jeg fik i sin tid opskriften af min nabo Bente og da jeg ved, at det er mere end 12 år siden, at jeg boede ved siden af hende, ja så ved jeg også, at det er mindst 12 år siden, at jeg startede med at røre disse små søde kager sammen.

Opskriften er delt her på bloggen engang for længe siden, så længe som 8 år og i dag, da jeg hurtigt rørte en portion sammen, tænkte jeg, at det nok var okay med en reprise.

Så her kommer den, opskriften på helt almindelige nede-på-jorden lige-ud-af-landevejen choko-muffins.
Ingredienserne skal ikke piskes sammen af flere omgange, bare ned i en stor skål på en gang og så giv massen en god gennemrøring med en grydeske og kogekonemuskler…

12 USA-giga-size eller 22 store danske

250 g. hvedemel
1 tsk. natron
225 g. sukker
40 g. kakao
1 tsk. vanillesukker
100 g. hakket chokolade – frit valg på alle hylder, noget med mint, chili eller orange er også godt
1 1/4 dl. mælk
90 g. smeltet smør
2.5 dl A38 eller lignende syrligt mælkeprodukt
1 stort æg

Den godt sammenrørte dej fordeles i et passende antal muffin-forme.
Bages ved 200 g i ca 15 min. Tjek en enkelt før du hiver hele pladen ud. Det gode gamle trick med en kødnål eller en aflagt strikkepind holder stadig.

Ind imellem kommer vi lidt topping på. En tyk glasur rørt af flormelis og en klat smør, pynter med lidt glimmer, bær eller blomster. Andre dage, som i dag, ryger de bare lige ned i løgnhalsen som de er og det kan de sagtens klare.

Gode er de, hverken avancerede eller højkonditorish, men bare gode på den gode måde.
Bag dem –
måske bliver de også legendariske i din familie…

You Might Also Like

18 Kommentarer

  • Reply Karina 13/10/2014 at 17:36

    Jeg snuppede opskriften her hos dig i 2010 og har bagt dem et utal af gange siden – de smager skønt! Da min datter havde dem med i skole, fik hele klassen opskriften bagefter, så I er bestemt ikke de eneste, der synes, de er legendariske!
    Mange hilsner fra en fast læser, der er alt for dårlig til at kommentere
    Karina

  • Reply Elisabeth 13/10/2014 at 18:11

    Skal prøves!
    Dumt jeg er tom for natron, ellers hadde det blitt sjokomuffins til kvelds gitt.

  • Reply yt 13/10/2014 at 18:39

    Mums de må prøves.
    Mange tak for opskriften.

    Måske de også bliver et hit som skramsgaderetten.
    Som vi lige har spist til aften 😉

  • Reply Line 14/10/2014 at 00:22

    Din overskrift lyder “muffins på 5 minutter”, og jeg tænkte: “det er for godt til at være sandt”…
    Ak, bagetiden var længere…! 🙂
    Men pyt! de ser super skønne ud, og jeg er sikker på at dejen er hurtig at smide sammen… Og med ingredienser man har i skabene!
    Total win alligevel.. ????

  • Reply Britta 14/10/2014 at 08:27

    De er allerede legendariske i min familie og blandt mine elever, som gennem årene er blevet rå forkælet med dem.
    I alle mulige varianter – den nyeste er inspireret af Sydamerika og hotte krydderier.. + skumfidusser.
    Det er en klassiker og jeg er så glad for at du delte opskriften den gang. Super skøn efterårsdag til dig og dine piger

  • Reply GitteG 14/10/2014 at 10:08

    Dem må jeg prøve at forkæle de ferieramte børn med 😉 tak fordi du deler.
    kh
    Gitte

  • Reply Britta Storm 14/10/2014 at 11:14

    Det er Rasmus’ yndlingskage! Dem har jeg bagt til rigtig mange arrangementer og de er altid forsvundet som dug for solen 😉

  • Reply Jette 14/10/2014 at 13:31

    Haps – så er vi cyklet efter det vi lige mangler og så lige hjem og bage muffins ????
    Passer lige til vejret her i efterårsferien – Tak fordi du deler ????

  • Reply Jette 14/10/2014 at 13:34

    Altså alle de ???? Det VAR smilies – Jeg mente tak 🙂 Ingen spørgsmål herfra 🙂 Dumme telefon….

  • Reply Lise 14/10/2014 at 17:28

    Lækkert!! Hvilken kakao bruger du??

  • Reply marianne 14/10/2014 at 20:15

    Ved ikke om jeg tør bage flere af dine opskrifter, har bagt din rugbrødslagkage mindst 30 gange, med både barbie og spiderman overtræk til børnebørns fødselsdage i børnehaven og til alle fødselsdage i familien, kan den sådan set udenad og selvom jeg flere gange har sagt at nu bager jeg den ikke mere så kommer der altid lige en lille bestilling:-))))så tak for alle dine dejlige opskrifter – vi er glade for dem og at du deler din hverdag og tanker 🙂

  • Reply Dorthe 15/10/2014 at 09:41

    Det lyder som nogle der skal smages. Tak for inspirationen!

  • Reply Jytte 17/10/2014 at 13:28

    TAK for den 🙂
    De blev afprøvet igår, hvor regnen silede og man trængte !
    De smagte fantastisk.

  • Reply Mette 19/10/2014 at 15:48

    De er super, Anne. Også uden æg, når man halvvejs inde i sammenrøringen opdager de mangler i køleskabet. Tak for opskriften 🙂

  • Reply Bente 19/10/2014 at 17:37

    De choko muffins gjorde også lykke her. Så lækre.

  • Reply Pernille 21/10/2014 at 19:04

    Min datter bager en chokoladekage, der aldrig slår fejl. Jeg er sikker på jeg også kunne, men hvorfor skulle jeg det – hun er alligevel supergod til det 🙂

    Til gengæld er det mig, der laver aftensmaden over dem alle. Det der fad, der bare fyldes med kylling, pesto, frisk mozerella, hvad huset ligger inde med af kål, grønt og nødder. Fadet der altid virker og som vi som regel også har tilbage af til dagen efter 🙂

  • Reply Trine B 26/10/2014 at 14:54

    Kære Anne. Så er opskriften afprøvet – og den er super god. Og kagerne er faktisk også lækre næste dag – hvis der altså er nogle tilbage. Tak for den. God søndag

  • Reply Kari 04/11/2014 at 16:19

    Takk igjen for at du deler 🙂 Disse skal bakes senere i dag, og jeg gleder meg allerede!
    Men jeg ser du skriver om en annen klassiker som jeg ikke kjenner, og som jeg fatter interesse for pga mitt etternavn…. Skramsgaderetten? Det er noe totalt ukjent for meg, så det må jeg google om jeg ikke finner den er. Skal i alle fall lete med det samme 🙂
    Ha en fin uke videre!
    Vakre tanker fra K@ri*

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.