Jeg elsker chokolade, mørkt og bittert med et kakaoindhold, der er skyhøjt; jeg bager chokoladekager på 1000 måder, de konfektagtige, de høje, de cremede, de glasursvøbte og de små sprøde.
Men en opskrift jeg nærmest overforbruger i alle mulige og umulige sammenhænge er denne muffin-opskrift, som jeg fik af min gamle nabo Bente i Silkeborg.
I aften skal drengene på ungdomsskoleholdet bage dem, som en slags opvarmning til næste uges event, hvor vi skal lave mad til 100, det bliver sejt, sjovt og et boost til deres selvtillid, det kan jeg mærke allerede nu.
Menuen er lagt:
Krydrede oksefrikadeller
Marineret kylling
Cous-cous salat og grøn salat
Pitabrød og hvidløgsdressing
og til dessert: Kager, der smager…
Og de kager, ja det bliver alt mellem himmel og jord, vi skulle jo nødigt komme til at kede os!!
Men choko-muffins bliver helt sikkert én af dem…
CHOKOLADEMUFFINS 12 USA-GIGA-SIZE ELLER 20 DANSKE
250 G. MEL
1 TSK. NATRON
225 G. SUKKER
40 G. GOD KAKAO
1 TSK. VANILLESUKKER
100 G. HAKKET CHOKOLADE
1 1/4 DL. MÆLK
90 G. SMELTET SMØR
2 1/2 DL A38
1 ÆG
ALT RØRES SAMMEN MED EN SKE, IKKE PISKE!! HÆLDES I MUFFINFORME, STØRRELSE EFTER BEHAG, OG BAGES VED 200 GR. I 15-20 MIN.
Hvis man ikke kan li’ at bage selv, så kan måske snuppe en pakke af dem på billedet, om de er gode, det ved jeg ikke, men filmen var……..
5 Kommentarer
Uha, de lyder gode – må prøves! Kan man mon ikke erstatte A38 med youghurt?
🙂 Britt
Jeg snupper såmænd bare hvad der er af surmælksprodukt i køleskabet, det gør ikke den store forskel! Hvor er din riddertrøje ellers bare blevet flot, er sønnen ikke vild med den??
Det tænkte jeg nok – har nemlig alligevel yoghurt i køleskabet til fru Plums gode youghurt-brød..
Og jo, sønnen er temmelig glad for trøjen (for nu at sige det på jysk) – han blev helt sur på lillesøster, da hun jagtede duskene!!
KH Britt
[…] hva’ pokker, vi har da bagt en lille kage til at forsøde en lang aften med, choko-muffins igen-igen […]
[…] er den legendariske, kan bages i søvne og er stort set umulig at […]