Meget ofte i denne tid er der en kollega eller to, der prøver at afsætte nogle squash på lærerværelset; de oplever vel det alle squash-dyrkere gør, nemlig at det er umuligt at omsætte alle egne afgrøder til spiseligt fra eget køkken, i alle tilfælde når det drejer sig om squash!
Squash er lækkert, men ikke hver dag, uge ud og uge ind, heller ikke selv om det bliver forklædt på 117 måder…
I dag bed jeg på krogen og snuppede en enkelt med hjem; jeg vidste, at der ville komme killinge-kiggere på besøg i eftermiddags, og de skulle da trakteres.
Det blev de, ikke med squashboller eller -brød, ej heller squashkage, men muffins, for det måtte grøntsagen vel også kunne bruges til?!
Der blev komponeret en opskrift, ingredienserne næsten kopieret fra Squash-kagen, men tilsat et lille twist af citron, det klædte smagen godt.
Og når jeg nu siger klædte, så er det fordi, at hele møllen er fortæret…
SQUASH-MUFFINS
12 STORE
1 REVET SQUASH
2 STORE ÆG
1/2 DL. SMAGSNEUTRAL OLIE
FINTREVET SKAL AF 1 ØKO-CITRON
SAFT AF 1/2 CITRON
75 G. GROFTHAKKEDE VALNØDDER
100 G. SUKKER
200 G. HVEDEMEL
2 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. NATRON
1 TSK. KARDEMOMME
1 TSK. KANEL
Alle ingredienserne røres sammen med en grydeske, den revne squash skal ikke vrides eller afdryppes, dejen har brug for væsken.
Fyldes i store muffinforme og bages ved 200 grader i ca. 20 min.
6 Kommentarer
Hvor ser de lækre ud – mums!!!
Hvor ser de gode ud, Anne. Jeg er fristet. Meget fristet 😉
De er lækre, Julie, mere end mums, nok nærmest tripel-mums 🙂
Lad du dig bare friste, Liselotte, tænk på alt det sunde grønne der er i 😉
suk…gid det var mig, der skulle på killinge besøg hos dig …og dermed trakteres med disse muffins!
Hvis du kommer forbi til jul, så skal jeg forsøge at ha’ både killing og kage klar, Malle 🙂