De var lækre, var de, de små kager med syrlig smag af citron og blød rabarber.
Her kommer lige en hurtig opskrift på ca. 15 stk. i stor muffin-størrelse.
En nævefuld rabarberstilke skæres i tynde skiver, og gives et hurtigt opkog i en sukkerlage med vanille i.
Stilles til side og køles let mens dejen røres.
150 g. marcipan
150 g. sukker
150 g. smør
1 fed stang vanille, kornene altså
Revet skal af en øko-citron
røres godt sammen, til det er helt blødt og lyst.
3 hele æg røres nu i marcipanmassen, et ad gangen, og der skal røres godt mellem hvert, så dejen ikke skiller.
180 g. hvedemel og en halv teskefuld kardemomme vendes forsigtigt i dejen, der så fordeles i store muffinforme af papir.
Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske, og læg så en klat af rabarbersnitterne oven i.
Bag kagerne ca. 20 minutter ved 180 grader.
De er himmelske, især hvis de serveres lune med en god klat vanille is til.
God fornøjelse og god appetit…
3 Kommentarer
Tak for det! Den er i hus til senere brug.
Hav en god sommerhusferie!
Kh Karen S
Hej!
Kom tilfældigt forbi din side grundet et link til opskriften på rabarber-mazariner vil meget gerne prøve den af engang her når jeg får ferie, er det tilladt at skrive den af?
Jeg har ikke nået at kigge dine sider endnu, måske falder jeg over mere, jeg gerne vil låne, skal nok spørge først.
Kh. Karin
Hej Karin!
Og velkommen til 🙂
Du må skrive af alt det du vil, jeg har ingen ejerfornemmelser over det, der ligger på bloggen.
Jeg har lagt det ud til glæde og inspiration, og synes bare det er dejligt, når nogen har lyst at bruge det…