Vi skal ha’ kartoffelsuppe i aften, den er på hitlisten for tiden, både børn og mand beder om at den er på madplanen med et par ugers mellemrum, og jeg siger ikke nej, for det er noget af det nemmeste at lave, det er sundt og ligger godt i maven.
Supper står og putrer over blusset, og imens brummer røremaskinen, der skal levere dej til et ordenligt brød, der skal ledsage den flydende kost…
I dag bliver det et brød med emmer- og hvedemel, med masser af knust hvidløg, purløg og tern af god Gouda.
Mundvandet stiger, kan jeg mærke, jeg skal vist ha’ mere brød end suppe…
8 Kommentarer
Mmmm, sikke en god idé. Helt imod sædvane fik jeg ikke bagt i weekenden, så måske skulle man kopiere din menu…Hvor er du altså god til at inspirere!
mmmmmmm hvor lyder det lækkert, hvornår skal vi komme:-)
Er det en opskrift du deler ud af?
Har aldri laget kartoffel/potetsuppe, ei heller smakt, men det høres ut som deeeeeilig vintermat. Mon tro om ikke mann og barn her også kunne tenke seg å prøve denslags suppe :)))))) Mor vil ihvertfall :)))
Hei.
Namnam, dette høres godt ut. Deler du oppskriften videre? Supper er nydelig vintermat.
Mvh Elisabeth
Velbekommen. Jeg elsker altså det ord “putre”…har først lært det for nyligt….men det “smager” godt 🙂
Jeg sidder her med mundvandet rendende ud over tastaturet! Du bliver nød til at dele den opskrift med os Anne, for det lyder virkelig lækkert. Altså brødet – jeg er ikke vild med kartoffelsuppe, men nyd den aspargessuppe jeg selv havde lavet her til aften 🙂
Tak skal du ha’ Lise 🙂
Du kom for sent, Louise, vi har spist 😉
Opskriften er sådan ud af hovedet finde-på, så jeg kan ikke gi’ en opskirft på mål og vægt, men jeg fortæller gerne hvad der er i, sådan lidt på slump…
Kartoffelsuppe er skønt, Tone, prøv det bare, og så med lidt god skinke eller bacon til og noget lækkert brød, uhmmmm…
Supper er dejlig vintermad, Elisabeth, vi er vilde med det her hos os.
Opskriften er ikke noget jeg sådan kan skrive ned, jeg snuppede bare hvad der var i skabet…
Putre har jeg kendt længe, Anne, det var en af mine lærere på kokkeskolen, der altid brugte det, sådan for ca. 20 år siden, og senere har jeg nu også hørt Camilla Plum bruge det.
Men det er da et godt og meget beskrivende ord, man kan lige se det for sig, det der småkogeri…
Der er ingen opskrift, Britta, desværre, kun lidt på slump altså!
Aspargessuppe, det er dæleme godt, med gode hjemmelavede kødboller i, og så lige lidt friske grønne asparges drysset rå oven i den skoldhede suppe, slurp!!
Tusen hjertelig takk for tips til potetsuppe og godt brød ved siden. Min familie ble så begeistret, så dette blir ikke siste gangen jeg lager.
Mvh Elisabeth