Sødt og sprødt og ikke helt vildt usundt.
Æblepandekager med drænet syrnet fløde og god ahornsirup…
Til 14-16 pandekager.
2.5 dl mel
2.5 dl minimælk
1 æg
Et nip salt
1 tsk natron
Lidt vanillepulver
Groftrevet æble – jeg brugte 1/2 stort rødt
Evt. lidt fedtstof til panden
Alle ingredienserne minus æble køres en hurtig tur i blenderen til en jævn masse.
Æblet vendes i og dejen er nu klar til en tur på panden.
Måske har pande brug for en anelse smørelse, men den teflonbelagte, som jeg brugte, klarede bagningen fint i tør tilstand.
Her nød vi de varme sprøde pandekager med en lille klat afdryppet syrnet fløde og så et bløb af den gode ahornsirup.
Mmmmmmmmorgenhimmerigsmundfuld…
9 Kommentarer
Uhm… 🙂
SLURP – hvor ser det laekkert ud, jeg ville dog lige springe siruppen over. 🙂
[…] så høj grad, at Annes morgenmundfuld var en realitet i løbet af kort tid. En dejlig opskrift, lige efter mit hjerte, fordi den er nem […]
Tak, for en dejlig morgenmundfuld, selvom det nærmere var frokost her i hytten. Jeg faldt pladask for din fristelse, og sprang straks ud i køkkenet, og abede efter. Uhm!
kunne blive en eftermiddags mums her i huset?
Ny blogger? “Udhvilet” …straks blev jeg da nysgerrig 😀
Jeps, Liselotte, lige præcis sådan lød det, da pigerne kom ned i køkkenet og så, hvad mutter havde bagt…
Et lille dryp sirup gav lige den rette smag, Tina, men man kan selvfølgelig sagtens springe over…
Dejligt at kunne inspirere dig, Sifka, din køkkenhaj 🙂
Ja, det er da ved at være lige lovligt sent til morgenmad, Anne.
Og gad vide, om Sifka har holdt så meget ferie, at hun fra nu af vil kaldes den udhvilede 😉
Øh, jeg ved altså ikke, hvorfor jeg pludselig hedder ‘Udhvilet’!? Og tænk, jeg skal holde mere ferie endnu, så gad vide hvad det så ender med;)
Ja tak!