Når de første danske jordbær rammer butikker og vejboder, står jeg klar, topklar, for der er ikke ret meget andet, som jeg elsker så højt som sommersøde jordbær.
Og når de er her, så skal de nydes – HVER dag.
Til morgen, middag og aften og alle de tidspunkter, der ligger imellem.
De skal spises direkte fra bakken, i en tallerken med iskold fløde og strøsukker, på kager, i smoothies, til is, som grød, marmelade og også i tynde skiver på lyst brød eller knæk…
Søndag morgen var en sommermorgen som når de er allerbedst, blå himmel og masser af varme i luften allerede fra den tidlige morgenstund.
Fuglefløjt fra krattet og duften af nyudsprungne roser i bølger ind over terrassen.
Det er ikke svært at være lykkelig og mere end tilfreds med det hele.
Søndag morgen blev skudt i gang med 3 små yndlingsmaddder, letristede skiver af godt sejt flute med koldt lurpak, jordbær og et lille drys rørsukker, lige ned i maven med smil til følge.
Perfekt start på det, der snildt kunne blive en vidunderlig dag…
14 Kommentarer
mmmmmums!
kh.fra Island
Frida
Det smagte så dejligt sommerligt, Frida 🙂
Nemlig ;-))
Indtil nu har det været den allerskønneste sommerdag i år, Helle, nemlig 😉
Jordbær ER sommer og sol!
JA 🙂
Nøyaktig det samme spiste jeg i morges! Det blir daglig kost fremover, det er bare sommer og deilig! 🙂
Vi skal vælte os i bær, så længe de er her, Karen, røde og saftige og søde…
Tror altså også, at vi skal have jordbær til aftensmad i dag.
Så må det koste hvad det vil (og det er sikkert ikke så lidt!)
Heldigvis er vores egne fra haven snart på vej, men “nogen” kan altså ikke vente længere.
KH Frau Putz
De skal bare spises, så længe de er her, Frau P, også selv om det koster halvdelen af sommerferiebudgettet 🙂
Så deilig! Jeg tenkte ellers å komme med et “uææ” og et “grøss” til innlegget over, men foretrekker å holde meg her ved jordbærene dine. Det ser nydelig ut, både himmelen, blomstene og bærene. Sommer er herlig! Og hvordan går det med de små stiene du skulle ut på?
At holde fokus på det positive er altid en god ting, Tora 🙂
Og det går faktisk ret godt med de små ture ud på de stille stier, jeg har haft nogle meget dovne dage – sådan da. Så dovne som de nu kan blive, når man er mig…
God ide! Jeg har aldrig tænkt på at man kunne spise jordbær på brød, men det er jo tosset for jeg spiser både kiwi og pære på brød. Det ser lækkert ud og skal det helt klart prøves!
Det smager meget meget dejligt, Karin og er et totalt must her hos os, når de første danske bær dukker op.
Vi har en aftale om, at når det er sæson, så skal der altid være jordbær i køleskabet her, så det er der.
Og så smager tynde skiver af god marcipan forresten super godt på rugbrød 🙂