Selvom dagen i dag nu er skudt i gang som dovendyrsdag, så er der lige en enkelt ting, som jeg må ha’ styr på –
rugbrødsbagningen!
Nu har dejen stået og boblet på køkkenbordet siden i går eftermiddags, og den sukker efter lidt væde, kerner og en tur i ovnen.
Lader jeg den stå ret meget længere ender den ude på bordet og sådan en gang griseri gider jeg nu alligevel ikke at gøre rent efter, det ville jo stjæle dovendyrstid…
Opskriften til denne sæsons rugbrødsbagning er egentlig Claus Dalbys, men efter nogle måneder i mit køkken er der selvfølgelig en del justeringer, bl.a. er der nu tilsat maltsirup og maltmel fra Skærtoft Mølle, dog indkøbt i Kvickly.
Melsorterne er ikke altid half-and-half, ofte er der mere rug i mine brød og hveden erstattes af noget af alt det andet spændende mel, der er at finde på øko-hylderne.
Men er man ikke til den slags eksperimenter, så smager overhavenissens – og det er kærligt ment – rugbrød ganske glimragende.
Måske skulle dovendyret her bare lade aftensmaden være friskbagt rugbrød med en lille lun delle…
12 Kommentarer
Ikke den værste aftensmad 🙂 …her står den på simremad…og det ikke fra “Annes Køkken”
😀
Vi simrede i går, Anne, gris med masser af grove grøntsager og rødvin, og nød det møre kød i den gode gode sauce.
Uhmmm simremad, dejligt at det nu er tid for den slags igen…
Nybagt rugbrød med delle,- en gudespise:)
Dejlige, pelsede dovendyr du har i kurven.
Nemlig, Eva, en lækkerbid.
Og pelsdyrene, ja dem elsker vi jo her…
Den aftensmad gad jeg gerne være en del af – og nu burde jeg så gå i køkkenet og bage rugbrød, men jeg tror i stedet, at jeg vil ud og trække vejret under åben himmel 🙂
Frisk luft er godt, Liselotte, jeg gider bare ikke tage tøj på i dag, så træk lige igennem en enkelt gang for mig også.
Tak for det…
Jeg ville høre om der er flere af de skønne frøkner som dig og hanne solgte på torvet sidste år, unikarina havde købt nogle, og jeg er helt syg med dem ?
Der er ikke flere lige nu, Violykke, men snart så sættes frøkenproduktionen i gang og der vil også være nogle til dig.
Hold øje her på kanalen…
Ikke dårlig aftensmad…her står den på noget lignende!
God og dejlig og ikke mindst nem mad er godt, Kirsten, velbekomme med jeres…
Hjemembragt rugbrød er det bedste 🙂 her spises intet andet. Og de er så bagt på ren rugmel. Og meget gerne fra skærtofte
Åh jeg vil glæde mig ;0)