3 x aftensmad af hakket okse.
3 gode retter, som kan laves med den ene hånd på ryggen og den anden om glasset med en lille vino.
3 smagsmættede retter, der hurtigt er klar til servering og det tæller vel i regnskabet i denne tid, hvor der også er meget andet, som vi gerne vil.
1. ret er sådan lidt afrikansk-agtig og findes lige her i de gamle arkiver eller her som download – Hakuna Matata.
2. ret er karryhot med et strejf af Indien og en virkelig yndlings i vores køkken og vores maver – Skramsgaderetten.
3. ret er en klassiker men lavet så den passer til det moderne livs hektiske hverdagskøkken – Skibberlabskovs med selleri.
Nemme hverdagsretter til decemberdage, så maverne også får andet end sul og sødt.
Fastfood af den ordentlige slags, så tiden holdes ned og energien holdes oppe.
3 af en slags på den 3. december…
12 Kommentarer
Uhmmm – du er en perle. Det er lige sådan noget mad, “som tigerdyr kan li’!”
Nemlig, Charlotte, mad for Tigerdyr…
Synes godt om! 🙂
Og det synes jeg så godt om, at du gør, Trine…
Så kom der lige lidt nyt på madplanen. Tak 🙂
Så lidt, Heidi, skulle det være en anden gang…
Den 1. ret er én af mine favoritter – jeg kender den som Bobotie. Jeg blev præsenteret for retten tilbage i 1993 hvor jeg var au pair i USA. Moderen var af sydafrikansk afstamning – og selvfølgelig var det én af retterne i kogebogen. Jeg kan mærke at det er alt for længe siden at vi har fået den herhjemme. Vi skal “desværre” ud at spise i aften – ellers var der ingen tvivl om at den skulle have været på menuen i aften. Tak for at minde mig om den…
Jeg lavede retten engang, hvor jeg havde set nogen lave den på TV, men jeg kendte ikke navnet og kunne derfor ikke google, så det er sådan lidt frit efter hukommelsen agtigt dette her.
Mon ikke der snart kommer Bobotie på bordet oppe hos jer, Karina…
Der er genialt, det her. Superlækre opskrifter:-) mums mums. Tak for det Anne. God 3 December til dig. Jeg har muget ud i hytten. Kæft, vi gemmer alt!! Nå, vinduerne er pudset og er i gang med min afskyelige julepynting :-))
Lad os lige se lidt af den julepynt, Sidsel, jeg tror, at du er for hård ved dig selv…
Ej hvor lyder det lækkert – det skal prøves
Bon appetit, Gitte…