Vi spiste let mad i går.
Byggede bare videre på det, som var på bordet i søndags.
Da jeg kom fra sommerhus ved aftentide i forgårs, havde Sophie sørget for mad. Pitabrød med alt muligt lækkert fyld.
Der var både til dem, som elsker fisk, og til dem, som helst vil ha’ masser af kød, og der var til vegetarerne og så bare en helt masse lækkert grønt at blande med.
Vi gumlede og nød, det hele var så lækkert og mon ikke flere af os snuppede mere, end vi egentlig havde plads til?!
Men rester blev der alligevel, noget krydret stegt oksehak, lidt grøntsager og nogle hårdkogte æg.
Lige de rette ingredienser til en Granny Lawson pie, som der altid jubles over her.
Så rester blev forklædt som livret og alle spiste sig dejligt mætte.
Igen…
Jeg forsøger at være rigtig skarp på at få brugt det, som er i køleskabet, jeg hader at smide mad ud, det er bare verdens dårligste løsning, for det meste kan genanvendes til noget nyt eller også få lov at bo lidt i fryseren til en travl dag.
Skraldespanden er absolut sidste løsning og den bliver brugt meget meget sjældent.
Granny Lawson’s ret her er en super måde at få brugt sine rester på, for man behøver jo ikke at følge opskriften slavisk, men bare lade sig inspirere til at pakke gode rester ind i sprød dej og så servere dem med en enkel og skøn salat til.
I går lå vores ret meget meget tæt op af originalen, men det var fordi, at det lige præcis var de rester, som stod på køl, for meget andet kunne være blevet blandet i med dejligt resultat til følge. Det kunne f.eks. ha’ været lidt stegt bacon, andre grøntrester, både kogte og rå, det kunne ha’ været kylling, de sidste skriver steg eller hvad køleskabet måtte rumme.
Det er tilladt at freestyle over opskrifter og oftest er det også sådan, at der laves mad her i køkkenet…
Så den sprøde tærter kan altså laves, som man har rester til, eller som det er beskrevet i linket herover.
Jeg snød lidt og købte 2 ruller færdig tærterdej, nemmere bliver det ikke, én til bund og én til top.
Hvis nogen tænker “Hmmm – hvad er All Spice mon?”, så er det såmænd bare stødt allehånde.
Salaten i går havde vi også til på lager, undtagen soyabønnerne, som blev hevet med hjem fra en fryser i Rema.
De andre ingredienser er:
Agurk
Sugarsnaps
Forårsløg
Avocado
Hyldeblomsteddike
Rapsolie
Flagesalt
Friskkværnet peber
Lynhurtigt og lækkert lækkert måltid.
Vi hepper på brug af rester og nul madspild.
Og jeg jubler over, at resten af resterne skal være min frokost i dag.
Der er også inspiration til andre reste-retter her i gamle indlæg
Grov løgtærte
Kylling og grønt i lag
God appetit og god tirsdag…
3 Kommentarer
Det var liiige DEN jeg manglede igår, kan jeg se nu… Den ser dog så lækker ud, at jeg har besluttet mig for, at det er den vi kører på en tirsdag. Et forsigtigt spørgsmål – SUGARSNAPS???? Er det noget man burde vide hvad er?? I så fald er det det nye jeg kommer til at lære idag.
Uhmm det ser lækkert ud! Tit syntes jeg at rester er mindst lige så lækkert som selve retten. Forøvrigt fik vi igår dine squash sticks…..mums, de gik som varmt brød.
Jeg kan så godt lide at kigge ind omkring din blog en gang imellem, Anne. Du har så dejlige fotoglimt af dine hverdagssysler og dit hjem. Stressfaktoren daler drastisk heraf. 🙂